Wat spelregels voor 2019

Zoals beloofd een eerste blog van 2019. Eentje over de spelregels voor het komende jaar. Een blog die bovendien aansluit op de laatste blog van het vorige jaar. 2019 wordt, althans op mijn tijdlijn, een jaar waarin inhoud zal blijven bestaan en bagger zal verdwijnen.

Je zal mij niet horen roepen dat reguliere media links of rechts is. Die hun reden van bestaan is verkopen. Commerce dus, en die mag zo plat zijn zoals het hén uitkomt. In het verleden, en ook zo voor dit jaar, zal ik daar soms wat meer inhoud aan proberen geven. Soms. Want soms zal ik ook gewoon iets delen, waarover iedereen dan mag discussiëren.

Maar laat de discussie over linkse of rechtse reguliere media achterwege. Ze bestaat niet én het draagt nooit bij tot de discussie.

Bovenaan mijn blog prijkt volgende uitspraak: “Niemand bezit alle wijsheid, geen enkele gedachte bevat alle waarheid, maar door discussie komen gedachten, soms, dichter bij elkaar.” Een korte quote, die ik zelf schreef en die ook bij ons thuis ergens op een muur staat.

Dit jaar zal voor mij in het teken staan van die quote. Zoals de vorige jaren dat trouwens ook deden.

Maar, en dat gaat het grote verschil zijn, ik ga de discussies niet langer laten misbruikt worden. Woorden als geitenwollensokken, kumbayaa en bakfietsen, die veelal gebruikt worden als scheldwoorden, welnu die zullen verdwijnen. Termen als racisme zullen van inhoud worden voorzien. Ik beloof jullie dat ik daar een blog over zal schrijven.

Voor de goede gang van zaken, ik vind dat die term door iedereen van het politieke spectrum te makkelijk wordt gebruikt. Misbruikt.

Als ik een bericht post mag je nog steeds afkomen met minder positieve berichten. Tenminste, zolang ze niet van sites komen wiens bestaansreden het voeden van haat is. Hetzelfde met opinies van onmensen die zich enkel daar op concentreren. Die zullen verdwijnen.

En wat die minder positieve berichten betreft, die zullen blijven staan als je ook positieve berichten deelt. En als je dat niet doet, dan zullen ze blijven staan als je kunt bewijzen dat ze over de meerderheid gaan.

Je mag daar van vinden wat je wil, mijn tijdlijn zal niet gebruikt worden om enkel die lelijke boodschappen te verkondigen. Om de onschuldigen tot slachtoffers te maken door veralgemening.

Als delegee ben ik op de (sociale) media 101 keer veroordeeld voor dingen die ik nooit gedaan had. Als RAFC-supporter ben ik jaren veroordeeld voor het wangedrag van enkelen. Er is niets zo makkelijk als een slechte boodschap uitdragen, dingen uit te vergroten en te verkondigen als de enige waarheid, net zoals de geschiedenis ons heeft geleerd wat dat betekenen kan.

Media doet dat, slechte mensen doen dat, onmensen doen dat.

Ik doe dat niet. En jij zal dat ook niet doen op mijn tijdlijn.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.