We come one

“Succes is nooit definitief, mislukking kan dat wel zijn.” Wijze woorden waren het van football coach Duane Charles “Bill” Parcells. American football wel te verstaan, maar toch. De Bico keuze was de slechtste die Patrick de Cuyper kon maken. Hem buiten zetten de enige juiste. En die keuze verdiend dan weer een andere quote: “It takes a big man to admit when he’s wrong.” Proficiat en ne welgemeende thumbs up!

Gisteren, op weg naar de wedstrijd, vroeg mijne maat: “En, straks buiten wandelen zeker?”

“Das zeker datte!”, was mijn antwoord. Hij keek echter maar bedenkelijk. Het stond in zijn ogen te lezen: “Hoe was dit toch allemaal mogelijk?”

“Ik geloof er niet meer in Sven”, zei hij. “Die tweede periodetitel is weg. Al die onrust, dat komt nooit goed. Dat zie je zelf toch ook?”

Ik zei tegen hem dat dit niet waar hoeft te zijn. Dat alles snel kan keren in het voetbal en dat we er daarom in moeten blijven geloven. In onszelf en de mogelijkheden op onze club. Letterlijk ging dat zo: “Voor hetzelfde geld wandelen we straks met duizenden naar buiten. Ziet PDC in dat hij een fout maakte en ontslaat hij Bico en co morgen. Stellen ze daags nadien een Vreven aan met Wim als T2. Gevaert als fysio zelfs. Stelt Vreven Vleminckx en Lallemand op in de spits en is de trein vertrokken. Voor hetzelfde geld wil hij nu echt werk maken van die eenheid en komt er snel een akkoord tussen hem en ACTasONE voor wat betreft onze NUNACO.”

Hij keek opnieuw bedenkelijk.

17u35: “Wij wandelden naar buiten en met ons vele anderen.” Het moet gezegd, de peptalk voor de match, het ‘Bico buiten’ geroep en de reacties op T1 spraken boekdelen. Ze hebben allemaal hun aandeel gehad in dit succes want nog geen 24 uur later is het zover. De samenwerking met Bico en co werd gestopt.

En dat, beste Antwerpvrienden, zou wel eens een onwaarschijnlijke impact kunnen hebben op de rest van het seizoen.

Want elke keuze die nu wordt gemaakt kan voor een ongeziene samenhorigheid zorgen. En dat kan bepalend zijn voor de sportieve uitkomst van dit seizoen. Ik heb het al 101 keer gezegd en blijf het herhalen: “Wij hebben de beste kern van 1B. Er moet gewoon iemand komen die dat ook denkt en wiens speelstijl dat ook uitstraalt.” En die NUNACO, ook dat kan snel gaan.

Ik zie het al voor mij. Zaterdag 26/11, iets voor 17u00 overhandigd De Cuyper een golden share aan ACTasONE op de middenstip van de heilige grond. Samen steken ze de Bosuil in vuur en vlam. Nadat we de drie punten pakten op OHL moet nu Union voor de bijl. In een kolkende massa schreeuwt het Antwerplegioen de ploeg vooruit.

Van de jongste tot de oudste supporter. Van speler tot bestuur. We finally come one.

Passie. Grinta. Inzet. En lef zoals het een chauvinistische Antwerpenaar betaamt. Come on cheer the boys! Alles komt samen. We voelen het in elke vezel van ons lijf. Jawel, ONS lijf! Van de jongste tot de oudste supporter. Van speler tot bestuur. We finally come one.

Het kan snel keren in het voetbal. Patrick, it’s up to you!

Spread the love
 • 58
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  58
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.