Wie is het gevaarlijkst: de politieker of de vluchteling?

Angela Merkel wil vluchtelingen onderdak bieden in Duitsland. Maggie De Block en Monica De Coninck willen dat in België. Jean-Claude Juncker lanceerde gisteren zijn spreidingsplan dat de woorden kracht moet bijzetten. Islamofoben roepen schande en stemmen tegen, anderen gaan dan weer zo ver dat ze Merkel voordragen om vereeuwigd te worden. Maar ik zeg: “Laten we nog maar wat wachten met dat standbeeld.” Want ik ben er zeker van, het gaat deze politici absoluut niet over het welzijn van de mensen die op de vlucht zijn. Er zit een agenda achter!

Het getal 160.000: een druppel op een hete plaat?

160.000 Vluchtelingen is niet niks. Wie dat zegt moet ze maar eens zelf in zijn, of haar, woning proberen proppen. Maar als je het afzet tegen enkele zaken, dan is het aantal toch een bedenkelijk laag aantal te noemen. Ik geef graag enkele vergelijkingen zodat jullie begrijpen wat ik bedoel.

Geef je elke vluchteling één euro, dan kunnen ze allemaal samen in ons land, met wat geluk, één appartementje kopen waar ze dan één gezin in kunnen onderbrengen. Dat is dan alvast opgelost, nog 159.996 mensen te gaan! Je vult er zelfs geen twee dagen Werchter mee, daarvoor kom je nog 16.000 mensen te kort.[1] Als de reuzen Antwerpen passeren zou je 740.000 minder toeschouwers hebben, als iedereen zou thuis blijven omwille van de aanwezigheid van die vluchtelingen. Komen we toch nog allemaal zien, dan is het resultaat dat er voor elke negen bezoekers slechts één persoon extra langs de weg zal staan.[2] Gebruik je alle leegstand in Vlaanderen[3] om de mensen een dak boven hun hoofd te geven, dan kan je ze alle 160.000 opvangen en heb je nadien nog steeds leegstand! In de marge: “Er is dus op dit moment plaats zat om onze daklozen, en mevrouw Neve uit Malle, op te vangen.[4] Het is enkel de politieke wil die ontbreekt.” En als laatste, wat trouwens veel mensen reeds vergeten zijn: “Als België ze allemaal zou opvangen, dan zitten we nog steeds ruim onder het aantal inwoners van 2011.”[5]

Gebruik je alle leegstand in Vlaanderen, dan kan je ze alle 160.000 opvangen en heb je nadien nog steeds leegstand!

In cijfers, de 0.04%!

Een spreidingsplan voor 160.000 vluchtelingen. Dan valt er wel wat terug te rekenen en niets zo makkelijk als effe wat cijfers en formules in een excell file te gieten.

Spreidingsplan van Juncker

Spreidingsplan van Juncker

Het plan is simpel, we spreiden 119.625 extra vluchtelingen over 28 landen. Van bovenstaande 21 landen werd de data al vrijgegeven, daar kon ik dus met aan de slag. In procentueel aantal bekeken neemt Duitsland één vierde van de vluchtelingen voor haar rekening. België staat met 3.8% op een zevende plaats. Malta[6] is met 1306 inwoners/km² het dichtstbevolkte Europese land,  België[7] staat met 342 inwoners derdes en Duitsland[8] met 227 op een vierde plek. Je kan zelf wat spelen, in gedachten, met de verschillende cijfers uit de tabel.

Het is echter het laatste cijfer dat belangrijk is. Finland levert de zwaarste inspanning door 0.05% vluchtelingen toe te laten in verhouding tot haar huidige bevolkingsaantal. Landen als Letland, Cyprus en zelfs Roemenië, dun bevolkt en groot in oppervlakte, klokken af rond de 0.02%.

De Islamisering van Europa! Binnen een jaar of 650, misschien.

Ik zou hier een epistel kunnen schrijven over het doemdenken van zovelen: “Binnen een paar jaar zijn er hier meer moslims dan er Belgen zijn!” Maar ik ga het makkelijk houden. Al wie dat denkt, antwoord eens op deze vraag: “Hoeveel procent moslims wonen er momenteel in België, in Europa?”

Juist ja, je weet het niet. Geen nood, ik zal je wat verder helpen. Ik heb opnieuw wat getallen in een tabel gegoten. Die tabel vind je onderaan deze blogpost. Op basis van die data maakte ik opnieuw enkele grafieken. Hieronder twee grafieken die voor zich spreken.

Aantal Moslims per land

Aantal Moslims per land

Procentueel aantal moslims per land

Procentueel aantal moslims per land

Het zal dus nog wel effe duren voordat België en Europa geïslamiseerd zijn. Adriaan Ter Braack berekende dat ook in volgende blogpost: “Hoe lang duurt het voordat de ‘Europese’ bevolking echt in de minderheid is?“. Voor diegene die hem niet willen lezen geef ik graag deze quote mee uit die blogpost, hij maakt immers veel duidelijk:

Met een jaarlijkse instroom aan vluchtelingen tweemaal zo groot als in het recordjaar én met een populatiegroei van de vluchtelingen die tweemaal zo groot is als die van de Europeanen, duur het nog steeds tot het jaar 2659 eer Europeanen, als je daar dan echt nog van kunt spreken, in de minderheid zijn.

Alle mensen die zich dus zorgen maken dat ze die overheersende islamisering nog zullen meemaken, er is een groter probleem. Als ik van jullie was, ik zou mij eerst zorgen maken over het aantal jaren dat je van die 650 zal moeten werken, alvorens je op pensioen mag gaan. Want zeg nu zelf, met pensioen gaan op je 60 en nog 590 jaar leven: “Wie gaat dat betalen?!”

De verborgen agenda: het misbruiken van de 0.04%!

Ondertussen zou het duidelijk moeten zijn dat de zogezegde oprukkende islamisering helemaal nog niet de vormen aanneemt die velen onder ons denken. Verre van zelfs. En toch schuilt er een gevaar in die 0.04%, een groot gevaar zelfs als je het mij vraagt. Alleen zijn eht de vluchtelingen niet, dan wel wat men van zin is met hen.

De vraag die bijna niemand stelt, en die politici dus ook niet moeten beantwoorden is: “En wat nu?” Ik hoor politici van Nva[9] tot aan Spa zeggen dat we die mensen zo snel mogelijk aan het werk moeten krijgen. Niet dat ik het daarmee oneens ben, verre van zelfs. Maar wie gaat er nu eens de vraag stellen: “Wat voor soort werk?” Wie gaat de vraag stellen wat dit betekent voor al onze jongeren, ouderen die momenteel werkzoekend zijn. Wat dit gaat betekenen voor al onze bestaande jobs?

Want volgens mij is de verborgen agenda er opnieuw een van neoliberale afbraak. Wil Merkel ze opnieuw onderbrengen in mini-jobs en andere onaanvaardbare statuten die 1 euro per uur betalen. Zien politici die 0.04% als de hefboom om reeds bestaande jobs, met bijpassende loon –en arbeidsvoorwaarden, opnieuw onder druk te zetten. Hoe komt het toch dat niet één politieker het lef vertoonde om aan Fernand Huts te vragen: “Waarom zouden wij moeten toestaan dat u vluchtelingen naar Belgische standaard minder zou moeten betalen dan Belgen?” Hoe erg toch dat er quasi geen politieke weerstand komt, als een ondernemer in ons land de miserie van honderdduizenden mensen aangrijpt, om het  statuut van havenarbeider nog maar eens onder druk te zetten.

En daar zouden vele mensen eens verder over moeten nadenken. Het spreidingsplan voorziet België met de opvang van 4564 extra mensenlevens. Dat zullen vrouwen, mannen en kinderen zijn. Met andere woorden, daar zullen ook werkzoekenden tussen zitten, en ze zullen heus geen diploma’s bij zich hebben die een bedreiging vormen voor onze jobs. En ze zullen heus niet allemaal in de haven terecht komen.

De bedreiging bestaat er dus uit dat onze politiekers deze humanitaire crisis zullen gaan misbruiken om bestaande loon –en arbeidsvoorwaarden verder onder druk te zetten. En nu wordt het pas echt moeilijk voor alles en iedereen die tegen de opvang van deze vluchtelingen is.

Want hetzelfde waren onze politici al aan het doen zonder deze vluchtelingen. Jongeren misbruiken om gesubsidieerde arbeid te promoten. Ouderen misbruiken om brugpensioenen te torpederen. Het geheel misbruiken om miljarden lastenverlagingen toe te kennen aan ondernemingen zonder dat er één job moest tegenover staan. Men is onze sociale zekerheid, onze welvaartsstaat al maanden aan het uithollen, en velen onder jullie verdedigde die keuzes.

Onze welvaartsstaat staat niet onder druk door deze instroom van vluchtelingen. Neen, ze staat onder druk door de politieke keuzes die gemaakt, en vooral niet gemaakt worden, en werden.

Als vakbonden op 7 oktober terug de straat opkomen, tegen de taxshift, een tweede indexsprong en allerlei andere onaanvaardbare maatregelen, dan hebben ze groot gelijk. Voor die miljonairstaks ook. Maar wat hoop ik dat wij vooral op straat komen voor waardig werk, met bijhorende rechten en loon –en arbeidsvoorwaarden. Werk voor iedereen ook. Want voor iedereen banen creëren, dat kan je van vandaag op morgen.

Het gevaar, beste mensen, zit hem hier in:

Alan Budd, een van de economische adviseurs van Thatcher, heeft over de werkloosheid letterlijk het volgende gezegd: “De regering-Thatcher heeft nooit een moment geloofd dat [Monetarisme] het juiste middel was om inflatie te reduceren. Ze zagen echter wel dat dit een heel goede manier zou zijn om werkloosheid te doen stijgen. En stijgende werkloosheid was een uitermate gewenste manier om de macht van de arbeidersklasse te verminderen. […] Wat op touw werd gezet was, in Marxistische terminologie, een crisis van het kapitalisme die opnieuw een reserveleger zou creëren, en die de kapitalisten in staat stelde om hoge winsten te maken.”

[1] http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/muziek/1.2379023

[2] http://www.gva.be/cnt/dmf20150621_01741420/bijna-een-miljoen-bezoekers-voor-de-reuzen-in-antwerpen

[3] http://www.kenniscentrumvlaamsesteden.be/overhetkenniscentrum/Documents/Jaarverslag2013/Eindrapport.onderzoek.leegstand.en.herbestemming.pdf

[4] http://www.politics.be/persmededelingen/41635/

[5] https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgi%C3%AB

[6] https://nl.wikipedia.org/wiki/Malta_(land)

[7] https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgi%C3%AB

[8] https://nl.wikipedia.org/wiki/Duitsland

[9] http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2435823

De tabel

LAND

INWONERS AANTAL MOSLIMS ISLAM

STIJGING

Duitsland 80.996.685 3077874 3,80% 31443
Frankrijk 62.814.233 3768854 6% 24031
Spanje 47.737.941 1575352 3,30% 14931
Polen 38.346.279 25000[1] 0,07% 9287
Nederland 16.877.351 843868 5% 7214
Roemenië 21.729.871 21730 0,10% 4646
België 10.449.361 417974 4% 4564
Oostenrijk 8.223.062 345369 4,20% 3640
Portugal 10.813.834 40000 0,37% 3074
Tsjechië 10.627.448 106274 1%[2] 2978
Finland 5.268.799 52688 1%[3] 2398
Bulgarije 6.924.716 830966 12% 1600
Slowakije 5.443.583 5000[4] 0,09% 1502
Kroatië 4.470.534 62587 1,40%[5] 1064
Litouwen 3.505.738 3506 0,10%[6] 780
Slovenië 1.988.292 47719 2,40% 631
Letland 2.165.165 380 0,02% 526
Luxemburg 520.672 4500 0,86% 440
Cyprus 1.172.458 316564 27% 274
Malta 412.655 6000 1,45% 133

[1] http://www.polennieuws.nl/tag/moslims/

[2] https://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Europa

[3] https://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Europa

[4] http://wikikids.nl/Slowakije

[5] http://www.religion-facts.com/nl/v2/23/c126c194

[6] https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Lithuania

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.