8163185_origCabo Verde, niet direct een Debby en Sven bestemming maar nood breekt wet en sinds Sven wat op de sukkel is met de rug toch maar de gok gewaagd. Vlucht geboekt vanuit Schiphol, altijd weer iets goedkoper en het geeft je de mogelijkheid om het nuttige aan het aangename te koppelen.

Zoals steeds een reservatie geboekt in IBIS hotel met de simpele reden dat je daar de wagen drie weken gratis kan laten staan. Inchecken doe je op voorhand thuis, dus geen lange wachtrij, gewoon naar de desk, papiertje invullen, plastic sleutel krijgen et voila.

Enkele minuten later staan we terug beneden om de shuttlebus te nemen richting Schiphol en van daaruit gaat het een kwartiertje met de trein richting ht aangename: Amsterdam. Een enkeltje kost je 5,10€, niet echt goedkoop dus, but then aigain, it’s vacation time baby!

In Amsterdam Centraal aangekomen, rechts afslaan richting Lammerstaart and company om vervolgens via de negen straten af te dalen naar Damrak. Van daaruit trekken we richting de vaste stek, biercafé: “In de wildeman”. Jawel het bestaat echt, een biercafé in de lever van Nederland waar men 11 verschillende bieren van de tap heeft en deze met de regelmaat van de klok vervangt door anderen. For the record: ‘Het hart van Nederland ligt in Rotterdam natuurlijk” 🙂

2239328_197c609e60_o

’s Avonds een lekkere tapa eten en terug richting Ibis hotel om de omgekeerde richting nog een keer aan te doen enkele uurtjes later. Om 4u48 stappen we de shutlle bus op richting Schiphol, zonder douandecontrole stappen we op de vlieger van Arke Fly en een kleine 6 uur later landen we op Sal.

28°C, licht bewolkt en een paleis van een kamer is wat volgt. Plonsen, wat drinken en deze pagina twee dagen te laat maken. Living la vida loca!

Sal (of Ilha do Sal, Portugees voor ‘zouteiland’) is één van de eilanden van Kaapverdië, behorend tot de Barlavento-groep, de Bovenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 216 km² en telt 25.779 inwoners[3].

Het eiland is een van de 22 gemeenten van Kaapverdië. De hoofdplaats is de stad Espargos, die ongeveer in het midden van het eiland ligt.

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.