We hebben gekozen om te vliegen op Aqaba en ook van daaruit terug te keren.

 • één nacht Aqaba
 • vier nachten Jerash
 • drie nachten main dead sea road
 • zeven nachten Aqaba

We hadden een avondvlucht en eens geland in Aqaba namen we de taxi tot aan Ziyara inn Apartment

Veel kunnen we er niet over zeggen, we zijn er maar één nacht gebleven. Heel ruime kamer, zeker voor de prijs meer dan degelijk.

We hadden een wagen gehuurd bij Trifty, die brachten hem tot aan het hotel. Onze keuze bij reservatie was gevallen op een modale jeep maar we kregen, voor dezelfde prijs, een overdreven zware Amerikaan. Uit Aqaba geraken was een makkie. Wij hebben een GPS gehuurd, en tot op heden twijfel ik een beetje of dat wel echt nodig was. De plaatsnamen onderweg staan soms in het Engels, veelal in het Arabisch, maar om van de ene naar de andere toeristische plaats te rijden is het best te doen zonder GPS. Verlaat je echter het toeristische pad, is het misschien best om er toch één te huren.

Trifty Cars Aqaba

Trifty Cars Aqaba

Onze verblijfplaatsen in jordanië:

JERASH: Olive Branch Hotel

De eigenaar van het hotel is een Amerikaan met roots in het midden Oosten. Hij woont zelf in Amman en is, net zoals elke inwoner van Jordanië, heel behulpzaam. Het hotel zelf is ook uitmunted gelegen om op uitstap te gaan en het uitzicht is zeker niet min. Verwacht je aan een basic ontbijt: Een eitje, kaas, salami en yoghurt.

Er zijn echter ook wat minpunten. De WI-Fi is enkel bereikbaar in de lobby en zelfs dan duurt het een eeuwigheid om iets te openen. Het zwembad is klein, er zijn geen ligstoelen én bovendien is het constant winderig doordat het hotel op een berg gelegen is. Het water is dus ook koud en er iets bestellen om te drinken, dat ging niet.

Onze beoordeling: 2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

DEAD SEA: Holiday Inn Resort Dead Sea

Een Holiday Inn die niet levert wat je er van verwacht, ik moet hem nog tegenkomen. En toch zou ik er nu toch maar één, maximum twee nachten blijven. De reden is simpel, er is niets in de directe omgeving om eens te gaan wandelen ofzo, er is op enkele minuten rijden een kleine shopping mall waar je iets kan gaan eten, maar dat is het dan ook.

Langs de andere kant wil iedereen wel eens een duik (ahum) genomen hebben in het zoute water van de dode zee, wil je dat ook dan is een reservatie in één van de hotels naast het grote meer een must en doe je met deze Holiday Inn zeker niets fout. Er zijn meerdere zwembaden waaruit je kan kiezen én ligstoelen aan het kleine privé strand aan de dode zee. Je insmeren met de zwarte troep hoort er gewoon bij.AQABA: Double tree Hilton

Wij proberen steeds een hotel mét een zwembad te reserveren maar hier hadden ze ons toch bij ons pietje. Het is te zeggen, als je naar de foto’s kijkt dan zie je een klein én een groot zwembad. Wat blijkt echter als je in het hotel zelf logeert? Het klein zwembad is er inderdaad maar de foto van het grote zwembad is op een kwartiertje rijden getrokken. Het hotel geeft je een gratis voucher én verzorgt een shuttle dienst maar dat doen andere, en goedkopere, hotels in de omgeving ook. Samen hebben ze Beach Club Berenice opgericht, meerdere zwembaden, een privé strand, een restaurant en een fruit bar. Op de achtergrond de vibes van Bob Marley en wat natuurlijk niet mag ontbreken is een pool bar mét de nodige cocktails. Je hebt daar dus echt alles wat je nodig hebt.

Het hotel ligt evenwel vlak in het centrum en de service is perfect. Maar voor het aantal minuten dat wij uiteindelijk gespendeerd hebben in ons hotel was de prijs veel te hoog, ook al kregen we een ferme upgrade.

Ik zou mensen toch aanraden om een goedkoper hotel te boeken, dat ook samenwerkt met de Beach Club en ietwat centraal gelegen is.

Onze beoordeling: 3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.