Dode zee

Langs de Dead Sea Highway liggen enkele hotels én het is aangeraden om daar minstens één overnachting te boeken. Zoals je reeds kon lezen op de pagina over Jordanië is er niet bijzonder veel te beleven ’s avonds, als uitvalsbasis zijn er echter wel enkele leuke dingen te doen.

De sprong in het zoute water is natuurlijk het eerste waar iedereen aan denkt. Je kan dat op verschillende plaatsen doen door je wagen gewoonweg even te parkeren maar geloof me maar, doe dat in één van de hotels. De douche nadien zal meer dan welgekomen zijn, en je zal daar ook geen uren liggen dobberen. “Waarom dan in een hotel verblijven?”, vraag je jezelf nu misschien af.  Wel je moet sowieso een redelijk bedrag neertellen om van de accommodatie gebruikt te kunnen maken dus betaal je beter iets extra om er ook te overnachten, zo simpel is het eigenlijk. Het zijn ook allemaal luxe hotels dus wij deden in de voormiddag onze uitsappen en relaxten nadien aan het zwembad. The choice is yours.

Op de Dead Sea Highway heb je Madi Mujib, een canyon met een waterstroom waar een uitgetekend pad je tot aan een waterval brengt. Reken een mooie twee uur heen en terug en wat mij betreft een absolute must om te doen. Af en toe een klim maar voor de rest kan je kiezen om door het water te wandelen, terug kan je jezelf laten meevoeren door de stroom. Een geweldig plezante ervaring.

Kuuroord Hammamat Ma'in

Kuuroord Hammamat Ma’in

Wij gingen ook een kijkje nemen bij het kuuroord Hammamat Ma’in. Het is echt een beslissing die je zelf moet nemen, wij waren er op een vrijdag én dan zit het daar vol Jordaniërs en als ik zeg dat wij de enige toeristen waren dan lieg ik niet. Op zich is dat ook geen probleem, als man dan. Vrouwen baden in een zwemkleed, uit badstof vervaardigd, en daar dan als Westerse vrouw in een badpak of bikini mee tussen kruipen, dat durfden wij eerlijk gezegd niet. Er zijn drie locaties, één voor mannen, één voor vrouwen en één gemengd. Het was de moeite, dat zonder meer maar zoals gezegd, je moet zelf uitmaken of je dat wil doen of niet.

Ik en mijn vrouw zijn atheïsten en hebben de doopplaats van Jezus en de zuil van Lot aan ons laten voorbijgaan.

Eten en drinken

Er is maar één plek waar je naartoe kan om gezellig en romantisch te dineren: het Dead Sea Panoramic Complex. De Zara trail is om te lachen, het museum nauwelijks de benaming waard, het eten is goed maar niet bijzonder en de alcoholische dranken zijn reteduur maar de zonsondergang is één van de mooiste die ik ooit zag. Simpel gezegd, de eigenaar weet wat hij heeft, buit dat commercieel ook uit maar wij hadden het er graag voor over. Wil je er gaan eten: best op voorhand bestellen om een plaatsje te krijgen aan de rand van het terras.

Dead Sea Panoramic Complex

Dead Sea Panoramic Complex

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.