Van Zagreb naar Pula

Things To Do:

Iedereen stippelt natuurlijk zijn eigen weg uit, wij geven met plezier de onze. Wij vertrokken uit Zagreb om te ontbijten in Samobor. We zouden Poreč en Rovinj nog aandoen alvorens in Pula aan te komen.

Waarom Samobor?

Simpel, hier is een specialiteit te verkrijgen genaamd: Kremšnite. Het is een gebak dat je enkel in Samobor warm én koud kan eten. Wij reden Samobor binnen, staken het bruggetje over en parkeerde ons gratis. Dan was het nog een goede 100 meter wandelen tot aan het marktplein waar wij ons neer plaveiden op het terras van één van de horeca gelegenheden die de Kremšnite nog artisanaal klaar maken.

IMG_2705IMG_2701

Verder naar Poreč

De reden dat we deze bestemming uitkozen was ook simpel. Vanuit Poreč vertrekt de wijnroute, niet dat wij wijndrinkers zijn, verre van zelfs, maar de rit doorheen dit landschap alleen al, loont dik de moeite. Bent u wel een wijnliefhebber noteer dan de namen: Višnjan, Kaštelir en Buje.

Rovinj, een kleine parel van Istrië

Een toeristische trekpleister met kleine straatjes, het ene nog smaller dan het andere. Niet dat er echt zoveel te zien is maar voor ons was het de ideale tussenstop om even de benen te strekken, én een kleingheidje te eten.

Tussen Poreč en Rovinj liggen de Limski fjörden. Het is een kanaal dat je kan afvaren door in een lokaal bootje te stappen. Wij zitten nogal graag op het water én de locatie is echt top. Een klein dorpje én als je bij de eerste bent zit je bootje nog niet afgeladen vol. twee manieren, je stap aan boord van een toeristenboot of vraagt één van de vissers om je het kanaal te laten zien. Take your pick!

Pula

Als je richting Pula aan het rijden bent, dan ontsnap je er niet aan. Overal langs de weg zie je varkens aan het spit en de geur dringt tot diep in de wagen binnen én laat je watertanden vanaf de eerste tinteling in je reukorgaan.

Wij logeerden net buiten Pula en verbleven er twee nachten. Vanuit Pula kan je immers, met de overzet, tot Brijuni Nacionalni Park geraken.

Tips

 • Als je naar Pula zou afzakken met de wagen, parkeren zonder betalen staat garant voor een boete. Men heeft in Pula een eigen versie van agent Kriekemans rondlopen. Gratis parkeren kan als je het centrum binnen rijdt en je kans waagt bij de plaatselijke supermarkt, aan de achterkant. Als dat niet lukt is het best te parkeren net voor je het centrum zal binnen rijden, recht tegenover het toerische bureau, waar enkele parkeerplaatsen zijn. Je kan ook parkeren in het centrum langs de waterkant, maar dat is beperkt in tijd en duurder.
 • Kom je Pula binnen gewandeld en ga je naar links, langs het water, dan arriveer je in een groot park waar het gezellig vertoeven is. Er is ook een, overgrote, taverne, moest je dorst krijgen.
 • Als je Pula zou verlaten, langs de waterkant dan passer je op een gegeven moment een oude legerbasis. Gewoon binnen rijden, even op de tanden bijten tot je aan het water komt. Witte krijtstenen vormen een ideale gelegenheid om wat te zonnekloppen en je zal er zeker niet alleen liggen.

Tips voor het park

 • Wij zijn op vakantie altijd vroeg uit de veren en namen dus ook hier de eerste overzet richting het park. Maak u geen illusies, het park is een verplichtte stop voor scholen én ook de volwassen Kroaten zelf zijn er behoorlijk trots op. Echter geen paniek, van zodra de overzet is aangemeerd sla je links af en huur je een, ietwat kramakkelijke, fiets. Eens je het centrum uit bent gereden kom je geen mens meer tegen, én heb je geluk zoals wij, dan lopen kudde herten je voorbij terwijl je ergens ligt uit te rusten in het gras.
 • Neem gerust je zwemkledij mee, plaatsjes genoeg voor een verfrissende duik.

IMG_2826

Restaurant tips

Eigenlijk zijn hier maar twee tips:

 • Je moet absoluut gaan eten bij ‘Rooms Alla Beccaccia
 • En daar moet je vragen waar je moet zijn om het beste varken aan het spit te eten, het is op een kleine vijf minuten bij hen vandaan. Naast varken heb je er ook heerlijk lamsvlees.

 

 

 

 

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.