Guardians of the Galxay (2014)

Synopsis

Intergalactische politieagent Peter Quill krijgt een mysterieuze bol in handen. Maar de machtige schurk Ronan heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan zich aan te sluiten bij een viertal vreemde huurlingen bestaande uit Rocket, Groot, Gamora en Drax de Vernietiger.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2015381/

Mijn score: 3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Score van het publiek: Film.nl

Ik ben opgegroeid met Star Wars en één van die uitzonderingen die occasioneel zelfs een trekkie-film wist te appreciëren. Op zijn zachtst gezegd weet ik het sciencefiction genre wel te smaken, én als er nu één ding moeilijk is binnen dat stukje van de filmwereld, dan is het wel om met iets nieuws voor de dag te komen. Het is echt een zeldzaamheid. Ongezien is dan ook dat er een film uitkomt die bulkt van nieuwigheden, én deze film loopt er dan ook echt van over. Sommige zaken zijn bovendien subliem gevonden en maken de film des te aangenamer om naar te kijken. Ik ga geen voorbeelden geven, want voor een scifi-fan is dat de grootste spoiler die er bestaat.

Verder heeft de film ook echt alles in zich. Actie, wat sentiment en bovenal een gezonde dosis humor. Zelden een sciencefiction gezien die zo op de lachspieren werkt als deze, én niet omwille van wat kinderlijke onnozelheden, dan wel om echte humor. Zo speelt Dave Bautista het karakter ‘Drax the destroyer’, een ferm uit de kluiten gewassen autist die geen blijf weet met metaforen. Alles pakt hij letterlijk en de conversaties met hem zijn soms ronduit hilarisch. Ik probeer zo weinig mogelijk vrij te geven van deze film maar hieronder toch één klein stukje dialoog ter illustratie:

Rocket Raccoon: [zegt over Drax] Metaphors go over his head.
Drax the Destroyer: [antwoord] NOTHING goes over my head!… My reflexes are too fast, I would catch it.

Maar de film is meer dan enkel scifi, het is een soort van sciencefiction verhaal mét soms sprookjesachtige effecten, beide vermengd en gebouwd rond de marvel comics. Movie critics noemden het concept voor de verfilming op voorhand een zware gok, hij blijkt evenwel fantastisch te werken én het zou mij verbazen als hij niet zo renderen. Deze film groeit uit tot een box-office topper zonder meer.

Veel meer ga ik er dan ook niet over schrijven. Heb je zin in een onderhoudende actiefilm, die je af toe ook goed zal doen lachen én kan je tegen een stootje sciencefiction dan is er maar een tip die ik je geef: zien die handel. En als je dan ook de andere marvel comic films best kan pruimen dan zou ik zelfs niet twijfelen, je moest al op weg zijn naar de cinema!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.