De argumenten van rechts

Doe uw ogen open!

Ok. Laten we dat eens doen.

Er werden werkzoekende mensen uit de statistieken geschrapt. De werkloosheid ligt daardoor nog steeds op een veel te hoog niveau.

Nieuwe jobs zijn veelal tijdelijke of deeltijdse jobs. Flexijobs maskeren de lage loon – en arbeidsvoorwaarden. We werken opnieuw zoals decennia geleden. Lang en voor minder geld, terwijl de rijkdom overal stijgt.

Achteruitgang werd de nieuwe vooruitgang.

We bespaarden miljarden als burgers terwijl fiscale fraude werd geregulariseerd. Zowel in België als in Panama wordt fiscale criminaliteit gelegaliseerd. Wij, als werkende mensen, hoesten een deel van het verschil op via de nieuwe hoeveelheid verdoken belastingen en extra taksen die onder deze regering verschenen.

De slotsom van de twee is dat de overheidsschuld, ondanks economisch goed weer, is gestegen.

Nog meer besparen dus. Dé verandering werkt.

Er werd bespaard in de gezondheidszorg. Die werd duurder en sommige mensen werd de toegang gewoon ontzegd.

Het openbaar vervoer werd, en wordt, kapot bespaard. Files kosten dagelijks mensenlevens. Fietsdoden rechtstreeks, fijn stof onrechtstreeks.

Mensen moeten langer werken. Zonder alternatieven op het gebied van werkbaar werk. Nog nooit zaten er zoveel mensen ziek thuis. Een bewuste strategie waardoor men nog verder zal besparen in uw gezondheidszorg. En in die van uw kinderen. Nu en in de toekomst.

Ja uw geopende ogen hebben een enorme negatieve impact op de toekomst van uw, en vele andere, kinderen.

Ondanks langer aan de slag te moeten blijven dalen uw pensioenbedragen. De richting van de uitkomst werd reeds aangegeven: 1100€ is genoeg. Flexijobben na uw 65, eigenlijk is dat 67, zal u helpen om te overleven.

Mooi vooruitzicht waar jullie geopende ogen zich op focussen.

Opvangtehuizen werden onbetaalbaar(der) onder deze – Vlaamse – regering. We zullen wel wegkijken als ouderen wegkwijnen. Of houden jullie ook dan de ogen open?

Kort gezegd, uw waardige oude dag kan hén geen reet schelen.

Uw gezondheid kan hén geen reet schelen.

U, in het algemeen, kan hén geen reet schelen. Tenzij je Huts heet, of dergelijke. Dan bouwen ze Van Thilo torens met of zonder de juiste papieren.

En na een etentje ergens zal je hen daar nog in verdedigen ook. Met de ogen open. Wijdgesperd.

Oh ja, zij willen u ook makkelijker kunnen ontslaan. Dit terwijl ze zelf blijven zitten na leugens, bedrog, fraude en alles wat verwerpelijk is voor verkozenen die wij nog altijd betalen.

Maar zij mogen dat, niet waar?

Want anderen, en elders, en vroeger, en…

Doe maar voort. Binnen 10 jaar praten wij allemaal Arabisch.

Het tweede “argument”.

Dat is het enige, maar dan ook nog enige, dat kiezers aan boord houdt van deze zwaar falende regering.

Een stijgende, georchestreerde, xenofobie. De dagelijkse veralgeming der veralgemeningen.

De dag dat heel België weet dat een minimum pensioen van 1500€ voor iedereen slechts 2 miljard euro moet kosten, welnu die dag beslist een partij dat het hoog tijd is om een zoveelste studie rond migratiekost te bestellen.

Alle rechtse ogen sluiten richting de mogelijkheid van een waardige oude dag. Profiterende, terroriseerde vullen opnieuw de waan van de dag.

En alles mag en kan onder de xenofobe dekmantel. Liegen in het parlement, tegen journalisten en burgers. Onverdraagzaamheid spuien, alle dagen een nieuwe vijand.

Al dertig jaar dezelfde riedel:”Binnen tien jaar spreken we allemaal Arabisch!”

Blinde geesten die maar niet willen inzien hoeveel van hun “vijanden” ondertussen Nederlands praten. Of er zelf een accent op na houden.

Nee, ze zijn allemaal slecht. Of allez, toch de meesten.

Alle dagen een nieuwe xenofobe reden om toch maar niet te moeten toegeven dat alles dat hierboven werd opgesomd, in het eerste deel, wel degelijk heel fout loopt.

En ik moet mijn ogen openen?

Niet zwanzen he.

Ne vrolijke kumbaya op uw oog en ik zal nen halal steak in mijn geitewollenstok steken, zodat ge die op uw oog kunt houden terwijl ik u in mijne bakfiets naar het ziekenhuis vervoer.

Een plaats waar ze ooit tegen u zullen zeggen dat er geen plaats is voor u.

En dat allemaal omdat uw ogen “open” waren, maar je slechts één iets wou zien en uw geest hebt afgesloten van al de rest.

Spread the love
 • 177
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  177
  Gedeeld
 1. Pingback: De argumenten van rechts — Sven Naessens | ABforum.net

 2. Joris Vander Cammen

  Voor iemand die open staat voor discussie en beseft dat de diversiteit van ideeën een goede basis kunnen vormen voor een oplossing te vinden; vind ik het geloven in de links-rechts opdeling van het politieke spectrum zeer naïef.
  Als ge echt uw ogen open hebt zult ge zien dat links en recht twee zijden van dezelfde munt zijn. Want is er dan al ooit een fundamenteel verschil geweest tussen het beleid van een ‘linkse’ of ‘rechtse’ regering.
  De vraag: “qui bono?” zal u verder helpen naar welke de mensen zijn met de werkelijke macht.
  Deze vorm van democratie en het dramaspel dat politici spelen om u te overtuigen van hun goede intenties, dat is enkel maar window-dressing. Aan het hart van het systeem wordt niet geraakt: de centrale bank maakt het geld uit niets, vraagt er interest op en wij de burgers mogen werken om deze interest blijven te betalen. Want die zal er eeuwig zijn en blijven.
  Hoe komt het dat we nog steeds aanvaarden dat ons werk wordt belast zonder dat er degelijke belastingen zijn op kapitaal?

  Enfin, ge moogt nog wat verder schieten op uw ‘politieke tegenstanders’ maar besef dat ge eigenlijk gewoon in uw rechter voet aan het schieten zijt.

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.