Opnieuw fake news verspreid door Vlaams Belang

Het ontbreekt een mens aan tijd om elke leugen van politci te weerleggen. Temeer omdat partijen zoals het Vlaams Belang dagelijks duizenden euro aan belastingcenten spenderen aan het verspreiden van fake news en hoax berichten.

Afgelopen weekend was het weer zover, hier volgt een klein draadje.

“Niet op de dagelijkse nieuwsuitzending”, zo deelt @davidneyskens beelden van een groep zwarte gewapende mannen. Hij haalt ze bij een anonieme account met 17 volgers, die stelt dat het gaat over een “terrorist group” uit Seattle. Geretweet door @tomvangrieken. Dit is onzin.

Het gaat hier om de NAFC of “Not Fucking Around Coalition”, die gisteren demonstreerden in Stone Mountain Park in Georgia (niet in Seattle dus). In Stone Mountain bevindt zich een controversieel rotsreliëf van leiders van de Confederacy uit de Amerikaanse Burgeroorlog.

Stone Mountain is ook de plaats waar in 1915 de Ku Klux Klan werd heropgericht. Er waren al eerder BLM-protesten. De NFAC, opgericht door de excentrieke Official Grand Master Jay, demonstreert steevast gewapend, wat in de VS gewoon toegelaten is.

https://reason.com/2020/05/29/black-civilians-arm-themselves-to-protest-racial-violence-and-protect-black-owned-businesses/

Telkens als dat gebeurt – in het recente verleden ook door “blanke” milities, bv. tegen de lockdownmaatregelen – levert dat voor ons in Europa vreemde beelden op.

https://www.npr.org/2020/05/14/855918852/heavily-armed-protesters-gather-again-at-michigans-capitol-denouncing-home-order?t=1594024896648

Het protest van de NFAC gebeurde volledig geweldloos, legaal en zelfs onder politiebegeleiding.

Hoe graag je ook beelden van “scary black guys” op Twitter wil gooien, het is niet verboden om de context te checken vóór je iets deelt. Of NFAC-acties de beeldvorming van #BlackLivesMatter veel goed doen, is een andere kwestie, maar “terroristen in Seattle” zijn ze niet.

Dus voor iedereen bij Vlaams belang, dit zijn geen “Black Panthers”, dit is niet “in Seattle”, en jullie verwarren de Amerikaanse staat Washington (aan de westkust) met de hoofdstad Washington D.C (aan de oostkust).

Gebuisd op geschiedenis én aardrijkskunde in één tweet, zonder een rechtzetting nadien. en dat met belastinggeeld waar u en ik voor hebben gewerkt.

Wanneer komt er eigenlijk een politiek kader om dit tegen te gaan? #dtv

Met dank aan AOT

Spread the love
 • 308
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  310
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.