Brief aan De Wever

Dag Bart,

Laten we het even over democratie hebben.

In de VS won Trump het presidentschap terwijl hij in cijfers de kiesstrijd verloor. Het is geen probleem geweest voor u en je partij om dat gegeven weg te zetten als ‘het systeem’.

Het staat ietwat haaks op uw zienswijze hier, voor wat betreft hét democratisch systeem. Iets wat volgens u draait rond cijfers, en niet rond mogelijkheden.

Nochtans vormt u noch in uw eigen stad, noch in Vlaanderen een meerderheid met de winnaars van de verkiezingen. Zelfs het aantal stemmen dat iemand krijgt binnen uw eigen partij, is geen garantie voor een gelijkwaardig mandaat.

Het doet de politiek geen goed, dat consequent inconsequent zijn.

Want ook dat is natuurlijk democratie meneer De Wever. Systemen volgen, of ze proberen veranderen van binnenuit. Leugens en onzin verkopen, en een uiterst waardevolle term als ‘democratie’ zo mismeesteren omdat je binnen datzelfde democratische proces faalde, dat is het politieke ambt onwaardig. Dat is een democratie onwaardig. U hebt een jaar lang mogen proberen om een meerderheid te vormen. U hebt er bewust voor gekozen om te falen. En dat in de hoop om uw eigen wil door te drukken, en die van velen naast u neer te leggen. Zijnde maak een regering en begin te werken.

Een democratie is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening.

Wat jullie in Antwerpen doorduwen, daar fulmineren jullie tegen in het Gentse. In Gent gebruiken jullie de argumenten van de Antwerpse oppositie, en in Antwerpen doen jullie er niets mee.

A zeggen en B bedoelen, is dat voor u een vorm van democratie?

Drie jaar geleden heeft het volk aan u duidelijkheid gevraagd rond Landinvest. In woorden heeft u beloofd daar transparant over te zullen communiceren, in daden bleef het oorverdovend stil.

Het zijn slechts twee van de vele voorbeelden die teveel mensen ondertussen kunnen geven over u en uw partij.

Niet enkel verloor je van het democratische proces, alle dagen verlies je aan geloofwaardigheid. En je veelbelovende start zal in de politieke annalen verdwijnen als een voetnoot waarin weinig tot niets werd gerealiseerd, buiten dan verdeeldheid zaaien, onverdraagzaamheid terug op de kaart zetten, en belastingparadijzen en betonboeren financieren.

Ik wens je een goede gezondheid, en dat je tanende politieke ster verder mag blijven uitdoven.

Spread the love
 • 448
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  448
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.