Brief aan Maarten Boudry

Aan Maarten,

En al zijn intellectuele collega’s,

Het Vlaams belang kreeg, en krijgt, met recht en reden de term ‘extreem’ opgeplakt. Wie racisme als discours hanteert, die plaatst zichzelf automatisch buiten de democratie. Die weigert daar deel van uit te maken. En jezelf buiten de democratie plaatsen, en toch aan partijpolitiek willen doen, staat gelijk aan het opzoeken van de extremen, die de grenzen van vrijheid van meningsuiting, als zijnde (on)menselijk kunnen beschouwen.

Vlaams Belang is dus extreem rechts.

Vergelijk het met de kleur zwart, wiens tegenhanger dus wit is. Als zwart extreem rechts is, dan zou wit extreem links moeten zijn. Zo zijn er nog enkele vergelijkingen mogelijk. Spiegelbeeld, 180 graden of kort gezegd: extreem links zou het tegenovergestelde moeten zijn van Vlaams Belang. Als Vlaams Belang alle buitenlanders buiten wil, dan zou de PvdA alle Belgen buiten moeten willen. Om het verhaal even mee op de flessen te trekken. Nochtans is het enige dat ik lees, en hoor, dat PvdA pleit voor een samenleving. And for he record, daarin is plaats voor al wie daar aan mee wil werken. Ik hoop Maarten, dat je die vorige zin nog eens leest, om eventuele misverstanden te vermijden.

Dus inderdaad, PvdA heeft een antiracistisch discours. Echter, de laatste keer dat ik heb gekeken, hebben alle andere partijen dat ook. Stalin en Noord-Korea dan, en de connectie van weleer met PvdA, dat moet genoeg zijn om hen de term extreem aan te meten. Nochtans herinner ik mij de voorliefde van ene Bart De Wever voor Thatcher, die massamoordenaar Pinochet de knuffel van zijn leven gaf.  Of Milton Friedman, van wie geweten is dat hij verantwoordelijk is voor velen doden wereldwijd. En wat te denken van de beroemde foto met BDW, en enkele andere getrouwen van zijn partij, samen met de Franse opper racist Le Pen? Noemen jullie Bart De Wever, of zijn partij, dan soms extreem?

Neen natuurlijk niet, en terecht.

Nva krijgt de term uiterst rechts aangemeten. Conservatiever dan CD&V, neoliberaler dan OpenVLD. Beide zaken staan dwars op het sociaaleconomische programma van PvdA. Voor mij is het daarom ook zo klaar als een klontje, PvdA en Nva zijn elkaars tegengestelden, vallen dus binnen de grenzen van het democratische speelveld, en het politieke extreme laten we best over aan diegenen die zich buiten de democratie willen begeven.

Met andere woorden Maarten, en zijn intellectuele collega’s, PvdA is uiterst links. Prettig eindjaar.

PS: Ik ben partijloos.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.