Ik was nog nooit zo trots om Belg te zijn!

Beste Kris,

Ik heb zonet uw open brief gelezen met als titel: “Ik schaam me nu meer dan de voorbije weken dat ik Belg ben.” “Waarom?”, vraag ik mij af. Zelf ben ik Antwerpenaar en je weet het, daar waar Antwerpen eindigt begint de parking. België is dus ondergeschikt aan het sinjoor zijn. Al is pagadder correcter in mijn geval.

En toch ben ik allerminst beschaamd om tegenwoordig, naast Antwerpenaar, ook Belg te zijn. En weet je waarom Kris?

Omdat ik niet gekozen heb voor de incompetente bende die deze legislatuur van het ene debacle in het andere duikt. Van vreemdelingenloketten die bij wet worden verboden, tot budgettaire rekenoefeningen die gaten vertonen van getallen bestaande uit zes of negen nullen achter het eerste cijfer. In heel Europa denken ze dat onze regering geen rekenmachine heeft. Het telraam in de kleuterscholen was nog nooit zo belangrijk.

En vorig jaar rond deze periode kwam de infantiele bende iedereen nog schrik aanjagen met de black out. “Herinner je het u nog Kris?” We zouden zonder stroom vallen en de sossen waren opnieuw de schuldigen.

De dag na onze ‘fossil of the day’ award geven we ons energiebeleid volledig terug aan Electrabel. Hip Hip Hoeraaaa, we hebben dan toch een milieuakkoord! En zonder zwans, de grootste regeringspartij tweete vandaag dat het opnieuw de schuld van de sossen is. Ik retweete:”De geloofwaardigheid zakt nu compleet onder nul.” Geweldig toch die opeenstapeling van armoe troef op het Vlaamse en federale niveau! Waar zitten we momenteel trouwens? Niveau 3? Met of zonder kerstmarkt?

Nee kris, wij moeten ons hoegenaamd niet schamen.

Mensen die voor de samenleving kozen. Wij die ver weg willen blijven van separatisten met hun bestuurlijke onkunde, wij krijgen alle dagen meer en meer gelijk. Zij die dagelijkse vingerwijzingen nodig hebben richting alles en iedereen, om de eigen onkunde te proberen verbergen, zij kunnen het niet. En wij hoeven niets te doen om dat ook te bewijzen.

En daar mogen wij best trots op zijn. Dat wij dat zagen Kris, en dat er na deze peutertuin opnieuw een kans zal komen om aan echte politiek te doen.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.