Slimme vragen over de meter van Tommelein

Beste Bart,

Na de Turteltaks, en andere extra (in)directe energiebelastingen die de energie in dit land enkel en alleen onbetaalbaarder maken, dacht ik dat het zou stoppen. Niet dus. Tegen 2019 MOET ik blijkbaar een slimme meter laten installeren, want ik investeerde in zonnepanelen.

MOETEN dus?

Voor ik verder ga wil ik u toch even vragen of u dit al heeft afgecheckt bij uw voorzitter mevrouw Rutten? Zij stond immers recent nog van de daken te schreeuwen dat wij  niets moeten. Of zoals ze zelf schreef op facebook: “U doet uw goesting Sven Naessens!”

16266270_10210688393621745_265747107820345993_nIk hoop in ieder geval dat ik in deze daadwerkelijk mijn goesting mag doen want weet u, het huis dat wij jaren geleden gekocht hebben heeft zo een oude meter, en die lijkt mij nog enkele volgende bewoners te zullen overleven. Dus zolang die niet stukgaat hoop ik dat u mij niet zal dwingen tot de aanschaf van een andere meter? Wegwerpmaatschappij, waarden en normen, u weet wel, al die dingen. Een goed werkende meter vervangen door een nieuwe, het idee alleen al, nietwaar beste Bart.

En stel nu Bart, gewoon hypothetisch, dat die oude ietwat nostalgische meter het toch zou begeven, dan hoop ik toch dat ik zelf een vervangmeter ga mogen kiezen?  Ik ga toch echt geen meter opgedrongen krijgen vanuit een politieke aanbesteding hoop ik? Hoe je het draait of keert, betalen doe ik toch en in deze beslis ik dan liever zelf waar mijn geld naartoe gaat. Zonder dat de kost van mijn energie, nog maar eens, zal stijgen. Wat volgens uw constructie absoluut het geval zal zijn. Maar ik veronderstel dat ook dit niet direct een probleem zal zijn voor een libertair zoals u, niet waar beste Bart?

Trouwens, als ik zelf kan kiezen welk type meter ik in huis haal dan beslis ik ineens ook over al die toeters en bellen die ik eventueel als extra zou willen. Ik zou zo ook ineens kunnen beslissen over het mogelijks onderhoudscontract en dergelijke. Anders gezegd, jullie zouden mij geen andere bijkomende regeltjes kunnen opleggen. Want zeg nu zelf Bart, ook daar krijgen jullie ietwat jeuk van toch?

Nu tussen ons beste Bart, ik denk niet dat je zal antwoorden. Dat gevoel baseer ik louter op het gebrek aan reacties vanuit uw partij bij voorgaande vraagstellingen. Ik schreef recent een brief aan mevrouw De Block, tweette die persoonlijk naar haar, deelde hem op haar facebookpagina en mailde hem vriendelijk door, nul respons was de reactie. Jammer wel die politieke doofheid bij vragen van burgers maar geen nood, ook bij u zal ik proberen via alle drie die kanalen, al is het maar voor het dossier richting 2019. “Politici die nooit antwoorden op vragen van burgers”, zoiets als naam denk ik te gaan gebruiken op mijn blog. Zeg nu zelf, mooi toch?

Dat ik geen antwoord ga krijgen neemt niet weg dat ik toch vind dat wij als burgers iets moeten proberen ondernemen. Is er geen consumentenorganisatie, of een advocatenkantoor, dat iets kan betekenen binnen deze vragen:

 1. Kan de staat mij verplichten om een werkende meter te vervangen door een nieuwe?
 2. Kan de staat mij verplichten om het toestel aan te kopen dat zij willen opleggen?
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.