Act As One heeft grootste sponsor beet

Binnenkort staat er een jaar op de teller en het verhaal dat men tot dusver schreef is er één om u tegen te zeggen. Door dagelijks hard te werken zijn een groep mensen er in geslaagd het begrip fan participatie op de Belgische voetbalkaart te zetten. En de kracht van dat verhaal ligt in het feit dat ze dit allemaal vrijwillig doen, alle dagen opnieuw. Geen eurocent verdienen ze eraan, of willen ze er aan verdienen. Het staat trouwens in de statuten geschreven. Wie een mandaat opneemt binnen Act As One mag zowel tijdens dat mandaat als de twee jaar nadien géén commerciële of bezoldigde functie opnemen binnen RAFC.

Dit zijn dus mensen die elke eurocent dat ze binnenhalen zullen aanwenden om de club vooruit te helpen. Geef toe, we hebben er al anderen gekend.

Het gros van de supporters is ondertussen wel bekend met het verhaal, meer en meer fans sluiten dagelijks aan, en toch, toch zijn er nog fans die hun hoop blijven vasthangen aan datgene dat ons heeft doen afglijden: de geldschieter.

Zijn er grote bedrijven uit de haven die sponsoren? Hoeveel miljoenen hebben jullie al opgehaald?

Twee zaken

Misschien is dit nog niet duidelijk genoeg, maar er zijn twee zaken die moeten gebeuren.

 1. Eerst en vooral moet onze club gered worden. Geen fusies, naamsveranderingen, kleuraanpassingen en noem maar op.
 2. Ten tweede moet het sportief beter en moet onze club terug bruisen.

En dat tweede gedeelte, ja dat is belangrijk. Maar hoe je het ook draait of keert, het zal nooit gerealiseerd worden zonder dat we aan het eerste gedeelte hebben voldaan. Onze club moet dus eerst gered worden. Stabiel worden.

In het verleden passeerden tal van illustere figuren, met bijhorende miljoenen, de revue. Soms hadden ze geld, heel soms, maar meestal bleef het bij vage beloftes. En allemaal hadden ze iets gemeenschappelijks, niemand deed dit enkel voor de redding van onze club.

De grootste sponsors

En laat nu net de grootste sponsor van Act dat niet in zich hebben. Neen, die grootste sponsor wil geld in de club steken, enkel om ze te redden van de ondergang. Die wil investeren om ervoor te zorgen dat Royal Antwerp Football Club nooit zal verdwijnen. Nooit! De enige winst die deze investeerder wil zien is dat de club blijft voortbestaan.

En die grootste sponsor wil zijn naam ook bekend maken: de vzw supporters.

Als een supporter zegt dat hij 135 euro, of meer, wil investeren dan doet hij, of zij, dat ook. En als een supporter zegt dat hij ook actief wil mee helpen aan de redding van de club, dan zal ook dat gebeuren. Geen vage beloftes meer, niet enkel woorden maar ook daden.

Het is dus eigenlijk heel simpel. Als supporters moeten wij onze club een hand toesteken. Wij moeten zelf onze club redden en de opgebouwde schuld mee helpen aflossen. Elke euro die wij in de club steken is een euro minder die sponsors in die schuld moeten steken en is dus telkens een euro meer die diezelfde sponsors kunnen steken in de sportieve wederopbouw van de Royal Antwerp Football Club.

En met elke owner die er bijkomt groeit het potentieel, van Act As One én een toekomst voor RAFC. Hoe meer supporters er opstaan, hoe meer geld we kunnen investeren.

Aan iedereen die vraagt achter de grote sponsor: “Wij, de supporters, zijn de grootste sponsor!”

Spread the love
 • 159
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  159
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.