After corono stories

Rick (brandweerman): We waren nog op tijd. Écht. Die brand had voorkomen kunnen worden. Alleen (zucht) op het moment dat wij aan de laatste voorbereidingen bezig waren, verschenen er plots een tiental mensen, die duwden ons al roepend en tierend opzij: “Wij zullen dat brandje wel blussen.” Vervolgens gooiden die wat emmertjes water en zand rond de vlammen, er dus niet op ,maar er gewoon rond. Als ze terug kwamen gewandeld, gingen ze compleet door het lint. Euforische high-fiven werden uitgedeeld, testosteron kreten vlogen in het rond. Maar achter hen werd de brand gestaag groter.

We wilden ingrijpen maar ze hielden ons tegen. “Wij hebben op het internet gelezen over brandbestrijding en kennen dat dus beter dan u. Je zal wel zien, het gaat lukken.”

“Maar kijk dan, de brand wordt groter!”, probeerden we nog om hen te overtuigen. De vlammen hadden op dat moment het tweede verdiep al bereikt.

Een van hen draaide zich om, keek naar de brand en zei toen: “Jullie weten echt niet wat jullie doen hé. Die brand wordt kleiner.”

Voor onze ogen werd de brandhaard groter en groter, tot het volledige huis was afgebrand.

“Zie je wel, wij hebben het uitgekregen.”, het waren hun laatste woorden en weg waren ze.

Veerle (MUG-team): Die vrouw had CPR nodig, de defibrillator was opgeladen, we gingen haar leven redden. Plots werden ik en mijn collega achteruitgetrokken. Stond er daar iemand, een of ander raar figuur, te raaskallen over stralingen die uit defibrillators komen en schadelijk zijn voor mens en dier. Op dat moment land er een duif op de grond, net naast de patiënt. De weirdo brengt een van de gelpads, dus niet allebei, naar het dier dat natuurlijk gaat vliegen. “Ooit gaat die duif sterven!”, brulde de weirdo. Vanuit de toegestroomde massa klonk luid applaus.

“Jamaar, als je de twee gelpads niet gebruikt dan gebeurt er niets!”, probeerde ik nog. “En elke duif sterft ooit!”

“Weer zo een.”, hoofdschuddend opende hij langzaam zijn lange jas. “Zo een die denkt dat ze alles weet omdat ze ‘gestudeerd’ heeft. Wel ik heb nieuws voor u madammeke, vier jaar studeren is niets vergeleken met het boek dat ik gelezen heb.”

“Welk boek?!”, probeerde ik nog. Geen idee waarom ik dat toen vroeg.

“Harry Potter en de steen der wijzen!”, vervolgens zag ik dat hij in de binnenkant van zijn trenchcoat tientallen zakjes had genaaid waarin hij wc-rollen had opgeborgen. Ostentatief nam hij er één uit en plaatste die op een vijftal meter van het slachtoffer.

“Als deze vrouw écht wil leven, dan zal ze nu opstaan en de wc-rol hamsteren!”

Enkele minuten later kwam zij te overlijden.

“Ik heb haar gered!”, riep hij een laatste maal. Onder luid applaus verdween de weirdo en ging de massa uit elkaar.

Karel (dokwerker): Al meer dan dertig jaar doe ik dat werk. Het lijkt makkelijk, maar geloof me, dat is het niet. Met mijn straddle carrier plaats ik elke container, met behulp van mijn collega’s op de grond, netjes in het schip.

En daar stond hij dan, ineens zomaar in mijn cabine. Geen helm, geen overal, niets. Gewoon in zijn kostuum.

“Vanaf nu is uw cabine mijn tweede verblijf en niemand mag mij hier iets doen. Hier ben ik de baas!”

Ik was helemaal van de kaart. “Wat deed die idioot hier op zijn eerste werkdag?”

“Je doet het trouwens helemaal fout. Ik heb daarnet het Poolse gedeelte van de handleiding doorgebladerd, je kan die grote legoblokjes laten vallen eens je juist boven een andere container bent. Dat getreuzel altijd bij het stapelen.”

Voordat ik het goed en wel besefte drukte hij op de knop die de klemmen opent, de container tuimelde naar beneden, viel op een stapel met andere containers waardoor die allemaal omkantelden en het schip slagzij maakte.

Terwijl mensen voor mijn ogen vechtte voor hun leven keek hij mij streng aan en zei:” Wat sta jij hier te treuzelen man. De economie moet blijven draaien. Zijn er geen andere boten te laden misschien?”

Hij greep de besturingshendels, gaf er een ruk aan en reed mijn straddle carrier los de dok in. Ik heb geen idee hoe ik er ben uitgeraakt.

Spread the love
 • 40
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  42
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.