Artsen Zonder Grenzen: factcheck

Artsen zonder Grenzen (AzG) (internationaal bekend als Médecins Sans Frontières) is een particuliere, internationale niet-gouvernementele hulporganisatie. Artsen zonder Grenzen is wereldwijd in ongeveer 80 landen actief.

Hieronder wat info over wat de Belgische afdeling vandaag allemaal doet:

14 FEBRUARI: HONG KONG EN CHINA

Een team van Artsen Zonder Grenzen opende eind januari een project in Hong Kong rond de gezondheidspromotie voor kwetsbare groepen. In februari stuurden we gespecialiseerde medische beschermingskledij naar het ziekenhuis van Wuhan Jinyintan in de hoofdstad van de Chinese provincie Hubei, het epicentrum van de coronavirus COVID-19 uitbraak.

Hier meer lezen.

2 MAART – GRIEKSE EILANDEN

De afschuwelijke en onhygiënische levensomstandigheden in de overvolle kampen op de Griekse eilanden zorgen voor de perfecte omstandigheden voor een COVID-19-uitbraak. Nu de eerste patiënt op Lesbos met corona is bevestigd, is de evacuatie van de kampen urgenter dan ooit.

Hier meer lezen.

16 MAART – ITALIË

In Italië ondersteunen we 3 ziekenhuizen in het epicentrum van de uitbraak met een team van specialisten in infectieziekten, anesthesisten, verpleegkundigen en logistiekers.

Hier meer lezen.

19 MAART – BELGIË

 • Om het zorgpersoneel en het gezondheidssysteem bij te staan, zetten we activiteiten op in België. In de eerste plaats willen we hulp bieden voor de meest kwetsbare mensen.
 • In Brussel zetten we een triage – en opvangstructuur op van 50 bedden om verdachte coronapatiënten onder de migranten en daklozen op te vangen, te isoleren, medisch op te volgen en door te verwijzen naar ziekenhuizen indien nodig. De capaciteit kan opgetrokken worden naar 150 bedden.
 • We ondersteunen verschillende rusthuizen in Brussel met een mobiel team dat gezondheidspromotie zal bieden, coronapatiënten zal identificeren en infectiepreventie en -bestrijding zal bieden.
 • We ondersteunen twee ziekenhuiscentra in de provincies Henegouwen en Antwerpen om hun opnamecapaciteit te verhogen, technische ondersteuning en opleiding te bieden, indien nodig.

COVID-19: ARTSEN ZONDER GRENZEN WERKT IN BELGIË VOOR DE MEEST KWETSBARE BEVOLKINGSGROEPEN

In overleg met de Belgische gezondheidsautoriteiten zetten we activiteiten op om de opsporing en het beheer van de Covid-19-patiënten onder de meest kwetsbare bevolkingsgroepen te versterken. Deze interventie vormt een aanvulling op de initiatieven van Artsen Zonder Grenzen in andere COVID-19-landen, zoals Italië, Frankrijk en Hong Kong. We ondersteunen op die manier het gezondheidssysteem dat zijn capaciteit versterkt om gevallen te voorkomen en te behandelen.

Hier meer lezen.

Wie anders beweert…

Die liegt en is het vernoemen niet waard.

En voor de mensen die echt blijven ontkennen …

Het bericht dat bewust fout gedeeld werd is afkomstig van Artsen Zonder Grenzen in Nederland. Wie wil weten wat men daar doet, en al gedaan heeft, het volstaat om naar deze link te surfen: https://www.artsenzondergrenzen.nl/projecten/coronavirus/

Wie zelfs daar te lui voor is

Dit doen ze in Europa

En dit in de rest van de wereld

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.