Belvilla.be: slechtste service tijdens 1 jaar corona

Op 15 april zijn wij tien jaar getrouwd. Het was hopen op het beste toen we besloten om iets te reserveren voor het weekend van 16 april. Natuurlijk checkte we op voorhand bij belvilla.be hoe dat allemaal in zijn werk zou gaan als de maatregelen omwille van corona nog niet genoeg versoepeld zouden zijn.

Dit was het antwoord dat wij kregen, via de chat op hun website. Wij waren dus min of meer gerustgesteld. Bij annulatie zouden wij dus GARANTIE een voucher krijgen. Wat op zich ook geen erg was, uitstel is immers geen afstel.

bevestiging voucher

Om absolute zekerheid te hebben, vroegen we het ook nog eens via mail en toen we onderstaand antwoord kregen, was het voor een geruststelling dat het wel goed zo komen.

Vorige week werd het ons wel duidelijk dat het onmogelijk was om met enkele vrienden af te zakken naar de locatie die we gereserveerd hadden.

We namen een kijkje naar dezelfde locatie voor het weekend van 14 mei. Bleek dat de huur bijna 200€ goedkoper was. We namen contact op met de vrienden en besloten om te kijken we konden verzetten.

Nergens is er een mail adres of telefoonnummer te vinden op de site. je dient je boeking zelf online te beheren. Er waren tal van opties, zoals het wijzigen van de datum of door te annuleren.

Echter, nergens kon je kiezen voor een voucher. En op annuleren drukken, dat durfden we niet écht, vermits er staat dat zij kostenloos kunnen annuleren.

We besloten om dan maar de nieuwe datums in te geven, in de wetenschap dat de huurprijs op de site 200€ goedkoper aangaf dan de prijs die wij reeds betaald hadden. Zoals straks zal duidelijk worden, hadden wij van onze kant zelfs geen probleem om die 200€ verschil te laten voor wat het was, het zijn immers voor iedereen moeilijke tijden.

Plots bleken wij volgens de site meer dan 1400€ te moeten opleggen, en dat bedrag moest voor 2 april betaald worden. Natuurlijk bevestigden wij deze verandering niet en gingen we op zoek naar een manier om belvilla toch op een ietwat directere manier te kunnen contacteren.

Dat werd dan het twitter account van Belvilla

Hieronder enkele screenshots van het relaas

Screenshot 1: We stellen twee vragen

 1. Kan het verzet worden naar dat weekend van 14 mei voor de prijs die wij reeds betaalden?
 2. Indien niet, graag annulatie en een voucher.

Screenshot 2: Daar stellen we expliciet de vraag én laten we ons goed hart zien: “Kunnen jullie dat verzetten naar het weekend van 14mei aub? Als het voor het bedrag is dat wij reeds betaalden, 200€ meer dan de prijs nu, dan is dat voor ons geen probleem hoor.”

Screenshot 3: Belvilla werk plots niet meer met vouchers, maar wil wel kostenloos annuleren (althans, dat zeggen ze).

Screenshot 4: Onze enorme teleurstelling nadat Belvilla liet weten 600€ in te houden van het door ons reeds betaalde bedrag, voor 1 klik op hun website en een niet bevestiging.

We hebben nog geprobeerd om dat bedrag alsnog terug te krijgen want onze bedoeling was écht om dat bedrag terug bij hen te spenderen. Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat wij dat dus niet gaan doen.

Op een moment dat corona een jaar bezig is, en wij – net zoals vele andere mensen – dingen zagen worden opgeschoven, is dit met lichtjaren voorsprong de slechtste service die wij hebben gekregen.

En dat het lijkt alsof dit met voorbedachte rade is, want wat moet je hier van denken? Er blijkt wél een telefoonnummer te staan op de site, een waarvan ze zelf weten dat hij op een onlogische plek staat. En telkens je op de knop ‘contacteer ons’ klikt, die er netjes bovenstaat, opdat je niet zou klikken op wat er onder staat, kan je enkel je eigen boeking bewerken, of een nieuwe boeking aanmaken.

“Een gewaarschuwd mens is er twee waard.”, zo gaat het gezegde. Bij Belvilla zien ze ons alvast nooit meer terug.

De persoon op twitter was behulpzaam, Belvilla zelf mag zich diep schamen voor wat wij aanvoelen als diefstal.

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.