Verder bouwen op Antwerp?

Als het goed is, dan zeggen we het ook. Top dat de club al een eerste bijsturing deed in verband met de abo prijzen voor onze jongste supporters. Dat smaakt naar meer en laat ons wel wezen, moeilijk moet dat allemaal niet zijn.

Gisteren dronk ik enkele (ahum) pintjes in het gezelschap van wat Antwerp supporters die verspreid zitten op de banken en zitjes van de Bosuil. Allemaal hadden ze hun abo nog niet verlengd en de motivatie was steeds dezelfde. Wat er gebeurde heeft het vertrouwen toch enigszins aangetast en het scheppen van duidelijkheid kan de drempel weghalen. Onduidelijkheid, waarover dan? Welnu, eigenlijk nog over deze zaken:

 1. Welke parkeerplaatsen, dus hoeveel en waar, voorziet de club nu eigenlijk voor onze oudere en mindervalide medesupporters?
 2. Wil de club nu echt doordrukken voor die verplichting van 500€ op een drank kaart?
 3. Kan er nu echt niets meer gedaan, of georganiseerd, worden voor (gepensioneerde) supporters die het niet breed hebben?

Veel moeite kan het toch niet kosten om rond deze vragen wat duidelijkheid te scheppen en eventueel enkele, weldoordachte, bijsturingen te doen.

Red Bull Antwerp FC

Een tweede iets dat zwaar op de maag ligt bij diegene die ik gisteren sprak was in eerste instantie de motivatie voor het verhogen van de prijzen. “Er moet een put gevuld worden. (sic)” Sommige van de aanwezige supporters zijn owner bij ACTasONE, anderen dan weer niet. Maar allemaal vonden ze het not done dat supporters extra geld zouden moeten ophoesten om putten te vullen die door het beleid werden gemaakt, zonder dat supporters daar iets voor terugkrijgen dat hen zekerheid geeft naar de toekomst toe.

NUNACO is én blijft een heikel punt, dat werd nog maar eens duidelijk en weg gaan zal die vraag nooit meer. Weg gaan mag die vraag ook nooit meer. Zo glunderde Filip Van Gilsbergen enkele maanden geleden toen het idee eens werd geopperd dat indien Red Bull met geld zou zwaaien, het toch mogelijk moest zijn dat we voortaan als Red Bull Antwerp door het leven zouden gaan. Het lijkt mij nogal voorbarig om zo’n stelling in te nemen enerzijds. Anderzijds vind ik het ook niet kunnen dat een bestuurdslid van de FASC zo’n uitspraken doet.

Dat de put gevuld moeten worden, daar waren we het allemaal over eens. Maar de manieren waarop, ook daar zou toch wat meer openheid en dialoog over mogen zijn. Net daarom zinderde de uitspraak van Yorik Torreele over inspraak van de supporters, ook nog steeds zwaar na.

ACTasONE

Als ex-mederwerker bij ACTasONE was ik verheugd hun reactie te lezen. Dat de participatie, toch het basisidee achter de organisatie, achteruit werd geschoven om aan dé samenwerking met de club te kunnen beginnen, dat getuigde van zeer veel goede wil.

Maar blijkbaar is het water voor de club nog steeds te diep. “Teveel activisme”, zo klinkt het. Ik zie daar het probleem niet in. De tijd dat ik meewerkte bij ACTasONE zag ik inderdaad heel actieve mensen. Alle dagen opnieuw. Supporters die de club willen helpen, bijstaan ook. Die ideeën te over hebben die ze willen delen. Zo kwam ook het idee rond supportersoverleg en een ombudsman van hen.

Het is aan de club om te kiezen wat ze bedoelt als het gaat over supportersoverleg. Wil men enkel ja-knikkers of wil men echt luisteren naar de stem van de supporters? Ik hoop het tweede, want dat is de basis voor een sterke band tussen bestuur en tribune.

En wat ACTasONE betreft, aan jullie zou ik het volgende willen voorstellen. Doe een bevraging onder jullie owners of mensen gratis lid kunnen worden van ACTasONE, om de vraag naar een echt supportersoverleg kracht bij te zetten. En als die echte participatie terug op tafel komt, dan kunnen de niet owners die lid zijn nog steeds kiezen of ze bij die ideologie willen aansluiten, of niet.

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.