De voetbalsupporter draagt een euroteken

De voetbalwereld juicht. Of beter gezegd, een deel mag juichen want binnenkort mogen de supporters terug het stadion in. Nog erger dan away days overgoten met onmenselijke combi-regelingen, wordt de terugkeer van de supporter een absolute farce.

Fans worden opnieuw toegelaten, niet omdat de voetbalwereld die fans zonodig in het stadion wil voor de beleving. Wél omdat ze niet toelaten geld kost. Buiten de extra verliezen doordat de fan niet langer consumeerde, leden voetbalclubs die nog iet of wat rekening hielden met corona extra verlies doordat de ticketprijs terecht niet werd aangerekend.

En daar gaat het om. Inkomsten. Consumptiegedrag. economische verliezen. De voetbalsupporter draagt voor voetbalbobo’s een euroteken, en dat is blijkbaar het enige dat telt.

Het gaat niet om die supporter. Niet om de vocale steun. De volle stadions of de sfeer in diezelfde stadions. Dat zijn uitvluchten, of leugens zo je wil, en die worden bovendien allemaal boven de hoofden van de voetbalsupporter bedisseld.

De afgelopen maanden werd nog maar eens duidelijk dat supportersparticipatie wettelijk geregeld moet worden in België. Overleg met supporters had voor de voetbalbond en de clubs een prioriteit moeten zijn in corona tijden. Inspraak als resultaat het absolute minimum. Vertegenwoordiging zou in 2020 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

Samen wachten we nu op de chaos die zal ontstaan. Van vrienden die al jaren samengaan en dat nu misschien niet zullen kunnen. Tijdsloten die niet samengaan met de uren van het werk of andere activiteiten. Supporters die bepaalde wedstrijden moeten missen, die ze niet willen missen. En moeten bijwonen, die ze evengoed hadden laten passeren. De onderlinge twisten die zullen voortkomen uit dit alles.

Op een moment dat interlandvoetbal bewezen heeft aanleiding te geven tot vermijdbare corona besmettingen, dat clubvoetbal af te rekenen krijgt met onnodige besmettingen, duwt men de supporter als kanarievogels het voetbalstadion in.

Maar de voetbalwereld juicht. Of beter gezegd, een deel is aan het juichen. Alleen zal dat deel niet terug te vinden zijn op de plastic kuipjes in menig stadion. Die zitten in de nok van elk stadion, zoals ze er al elke wedstrijd zaten.

En nog meer dan anders kijken ze neer op ons.

#AMF

Spread the love
 • 166
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  166
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.