De werkmens in Vlaanderen

Dit is de keiharde realiteit. Feiten en cijfers, onweerlegbaar. De werkmens in Vlaanderen anno 2019.

Bedrijf A boekte vorige jaar een netto winst van 671 miljoen euro. Boeken dus, niet maken want als je het over maken wil hebben dan moet je kijken naar de werknemers.

Die 671 miljoen euro netto winst werd allemaal “geproduceerd” met amper 400 mensen. Gemiddeld komt dat neer op 1,68 miljoen euro geproduceerde winst per werknemer.

Stevig rendement. Toch?

Het rendement voor de aandeelhouders van bedrijf A bedraagt maar liefst 78%. Simpel gezegd: Op elke €100 kregen ze er €78 bovenop. Zonder iets te maken, zonder iets te produceren. Gewoon geld geven om meer geld te krijgen.

Niet mis hé ? Het was een uitzonderlijk jaar naar het schijnt.

Wacht, het wordt nog beter: als je de cijfers omzet naar de lonen dan werkt elke werknemer vanaf 15 juli voor de aandeelhouders. Jaja. Gene zever. Zes maanden van de geproduceerde winst wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders.

“Hoeveel vennootschapsbelasting betaalde bedrijf A?”, hoor ik sommigen vragen. Exact 0,04%. “En de taxshift?”, was die ook voor hen van toepassing?  Natuurlijk, die leverde net geen miljoen euro op. Netto dus.

“En wat kregen de werknemers dan?”

Hun lonen mogen – met dankzij de loonwet die men stemde mét steun van het Vlaams Belang- maximaal stijgen met 23cent per uur. Omgerekend is dat €560 bruto per jaar. Bruto dus. Voor de werknemers bestond er geen uitzonderlijk jaar.

Van die €560 moeten ze dus de maatregelen betalen om de put van 12 miljard euro te vullen die werd gecreëerd in de federale begroting. Zullen ze de gevolgen dragen van de volgende drie miljard euro aan besparingen in de ziekenzorg die er zit aan te komen. En staan ze met plezier enkele euro af aan #TeamPia.

Je mag daar voor stemmen in België. Voor al de perversiteiten die hierboven realiteit zijn geworden. Dat heet dan democratisch.

Welnu, ik zal daar nooit voor stemmen. Zal mij daar altijd blijven tegen verzetten. Het is diefstal. Het is mensonterend. Het is alles waar zoveel verzet is tegen geweest in de geschiedenis. Het is terug naar af. #Negeerakkoord

Spread the love
 • 136
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  136
  Gedeeld
Tagged:

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.