De domme kloten van Nva, of de leugenaars

Een blog waar we weinig woorden aan gaan vuil maken. En sorry voor de titel maar ze denken daar precies of de wereld zit vol met domme kloten die geen kennis hebben, of niet met een PC kunnen werken om hun uitspraken even te controleren. Twee simpele factchecks dus.

Theo Francken (Federaal Staatssecretaris voor Asiel en Migratie)

Uitspraak: “De Linkse puinhopen zijn immens”

Een aparte minister of staatssecretaris voor de bevoegdheden Asiel en Migratie is er nog maar sinds 2008. In chronologische volgorde zijn dat sinds 2008 volgende politici geweest: Annemie Turtelboom, Melchior Wathelet, Maggie De Block en nu Theo Francken. Allemaal rechtse politici dus. Voor 2008 was de minister van Binnenlandse Zaken immers bevoegd voor de domeinen Asiel en Migratie.En de laatste, voor links verklaarde minister bevoegd voor de domeinen Asiel en Migratie was Luc Van den Bossche in het jaar 1999.

Natuurlijk kan je er van uitgaan dat het niet al te lang zal duren of Francken zal reageren door te stellen dat de PS tussendoor nog verantwoordelijk is geweest voor asielopvang, maar dat is nog steeds niet hetzelfde als Asiel en Migratie. Dat is daar een onderdeel van, en zoals iedereen weet: “Als het ene deel niet werkt, doet het andere deel dat ook niet.”

Correcte uitspraak: “Asiel en migratie is al 18 jaar in rechtse handen en wij zorgen voor onze eigen puinhopen, want wat we zelf doen dat doen we beter!”

Johan Van Overtveldt (Federaal Minister van Financiën)

Uitspraak: “Even serieus blijven.”

De laatste ‘SP.A-minister’ voor Financiën dat was de heer Eugène Soudan. Ik schrijf bewust ‘de heer’, omdat dit de terminologie was die men toen gebruikte, in fucking 1938 toen de SP.A nog de Belgische Werklieden Partij heette. Het is met andere woorden volgend jaar 80 jaar geleden dat een Spa politicus minister van Financiën was.

Correcte uitspraak: “Sorry voor de leugens en het bedrog maar ik weet geen andere manier om mijn onkunde te verbergen!”

Spread the love
 • 83
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  83
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.