Gedachten voor een nieuwjaarsbrief

Zouden de zieke mensen van 2018 op nieuwjaarsnacht hun ziekte mogen doorgeven aan de gezonde mensen die hen dit jaar de toegang tot onze gezondheidszorg ontzegden? En aan diegenen die hen profiteurs noemden? Niet omdat ik wil dat zij dan een leven vol dagelijks leed tegemoet zouden gaan. Neen. Wel omdat dit de sterke mensen zijn onder ons. Zij zullen al die ziekten zonder problemen overwinnen voor ons.

Zouden de ontkenners van klimaatproblemen gedurende het nieuwe jaar plaatselijke aardbevingen kunnen meemaken. Kleintjes, die enkel hun huis verslinden. Overstromingen die enkel hun huis wegvagen. En zouden de ontkenners van de gevolgen van oorlog hun huizen worden gebombardeerd. Al die rampspoed rustend als een soort van vloek op hen, telkens ze een nieuwe woonst vinden.

Zouden die ontkenners er dan samen op uit trekken? Naar al die geweldige landen waar volgens hen geen problemen zijn. Waar het goed leven is. Zouden ze, om die vloek te breken, hun weg te voet – of in een gammel bootje – willen afleggen. Niet omdat ik wil dat zij dan een leven vol dagelijks leed tegemoet zouden gaan. Neen. Wel omdat dit de sterke mensen zijn onder ons. Zij zullen ons bewijzen dat oorlog en klimaat helemaal geen problemen zijn.

Zouden we de mensen met verantwoordelijkheid die verantwoordelijkheid durven afnemen, als ze dat woord oneer aandoen.

Zouden we liegende leiders slachtoffer kunnen maken van hun eigen lelijke keuzes.

Zouden we haatpredikers een koekje van eigen deeg kunnen geven, opdat ze nooit nog liefde mogen voelen.

Ik wens,…

Ik wens dat in 2019 de vele gedachten, van heel belangrijke mensen, hun weg vinden naar de rest van de bevolking. Mensen zoals verpleegsters, leerkrachten, agenten en brandweermannen. Buschauffeurs, bouwvakkers, IT’ers,.. Net zoals die van mensen die op zoek zijn naar werk. Naar school gaan of genieten van hun oude dag. Kort gezegd wij, Werkende mensen. Wars van de dingen die men gebruikt om ons op te delen.

Ik wens dat wij onze gedachten wat meer mogen horen, en wat minder luisteren naar mensen die zichzelf belangrijk vinden.

Ik wens dat wij elkaar wat meer gaan geloven en minder luisteren naar al wie liegt en haat predikt.

Ik wens dat wij, de gewone man en vrouw in de straat, elkaar gaan vinden in 2019.

En dan komt het wel goed.

Ik wens jullie allemaal een prettig eindejaar.

Spread the love
 • 59
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  59
  Gedeeld
Tagged:

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.