Gekregen kansen vragen om respect

Blijkbaar moeten enkel gekleurde mensen, of diegene met een niet-christelijke achtergrond dankbaar zijn voor de gekregen kansen hier in België. Mustafa moet dankbaar zijn, Jef van achter de hoek die moet dat blijkbaar niet. En onze politici die hebben carte blanche gekregen om nooit dankbaar te zijn. Die kregen een vrijgeleide om te schofferen, alle dagen opnieuw.

Mustafa moet dus dankbaar zijn voor de gekregen kansen. Als Mustafa echter begint te ondernemen, en enkele jaren later een groot bedrijf heeft, dan mag die legaal belastingen beginnen ontduiken. Dan moet Mustafa juist niets meer. Nee, nee, de Mustafa die miljoenen op de bankrekening heeft staan, die mag op een heel andere manier naar die gekregen kansen kijken. Al het respect mag dan overboord.

En Jef van achter de hoek, die hier met zijn blanke teint geboren wordt, die moet blijkbaar zelfs nooit dankbaar zijn voor gekregen kansen. De logica achter deze redenering is dat Jef wit ziet, hij niet Mustafa heet, en dat hij wit ziet. En Jef heet. Zijn gekregen kansen, die heeft Jef dus zelf verdiend de dag dat zijn moeder hem ter wereld bracht, en dat de vrouw van Mustafa hen daar bij hielp. Nu ja, wat heet kansen. Dalende koopkracht, slechte vooruitzichten sturen ons richting die onwaardige oude dag, en we zijn op het moment gekomen waarbij SMS-acties zullen bepalen of je leeft, of sterft. Neen, misschien heeft Jef wel gelijk en moet hij niet dankbaar zijn.

Diegenen die trouwens bepalen wie wel en niet dankbaar moeten zijn, die tonen nooit eens een beetje respect. Die geven op drie maanden tijd twee jaarlonen uit aan advertenties op sociale media, enkel en alleen om het eigen ego te promoten. Die maken van hun kloten omdat ze één dag per jaar, tijdens autoloze zondag, een volle bus en tram moeten nemen. Dat zijn de potentaten die denken dat ze terug met beide voeten op de grond staan als ze geen auto met chauffeur meer voorgeschoteld krijgen. Die dan verdwalen in de metro, en denken dat ze het met hun 10.000 euro netto in de maand plots moeilijk hebben.

Het is hoog tijd dat Mustafa en Jef zij aan zij gaan staan. Dat zij gaan bepalen dat die bende onverlaten die hen dagelijks tegen elkaar opzet hun zelf georganiseerde straffeloosheid niet langer kunnen ontlopen. Het is hoog tijd dat die politici die dagelijks falen in het respect voor de gekregen kansen, dat ze die écht met beide voeten op de grond zetten.

Spread the love
 •  
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.