Hier hebben ‘wij’ dus voor gekozen: ‘onze’ politici

Er zijn zo van die politici die na elke betoging (haatpropaganda) twitteren met vragen zoals: “Waarom gaat men nooit eens in het weekend betogen?” Het antwoord is deze week gegeven. Los van vakbonden, als mensen op een regenachtige zondag massaal naar Brussel afzakken om met 75.000 te ijveren voor een klimaatactieplan, zelfs dan laten ‘onze’ politiekers zien dat wat wij denken hen geen reet interesseert.

Dat onze politiekers vervolgens in een privéjet stappen, in de wetenschap dat men toch niet zal tekenen, dat is pas helemaal de mensen uitlachen.
Een beetje te vergelijken met politici die onder politie-escorte door de dagelijkse verkeersinfarcten worden geloodst, terwijl ze contracten tekenen waarbij ze tientallen miljarden verspillen aan vliegtuigjes in de wetenschap dat iedere gewone burger alle dagen stilstaat in eigen land.

Er zijn zo van die politici die diensten onder hen hebben, en die samen met die diensten onderhandelingen voeren. Die dingen beslissen en goedkeuren. Op hun eentje, en soms ook met hun diensten. Drie maal zelfs, en het nadien zelf geen scheepsrecht durven noemen.

Er zijn zo van die politici die het migratiepact hadden ondertekend, ware het niet dat er binnenkort federale verkiezingen zijn. Zij die anders denken, u bent fout.

Er zijn zo van die politici die nu, enkel en alleen omwille van de stijgende verkiezingskoorts, een volledig land gijzelen. Die bewust haatpropaganda de wereld insturen om kiezers te winnen.

Er zijn zo van die politici die dat al enkele jaren zieltogend toelaten. Alle dagen opnieuw. Slikken en ja knikken.
Er zijn zo van die politici die dan eens kwaad twitteren. Een quote de ether inschieten of enkele soundbytes genereren.

Er zijn zo van die politici die niet reageren omdat ze nog steeds hopen om aan boord te worden gehesen zodat ook hun postje verzekerd is de komende jaren.

Maar er zijn geen politici die hun ambt serieus nemen.

Er zijn geen politici die niet enkel zeggen dat de grens bereikt is, maar dat ook écht laten zien.

Neen.

Die zijn er niet.

Er zijn enkel politici die met zichzelf bezig zijn. En uiteraard met de aankomende verkiezingen.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.