Ik wil jullie graag bedanken

Gisterenochtend zette ik de liefste af aan het ziekenhuis waar ze werkt. Ik luister veel, naar de verhalen over patiënten en haar collega’s. Als ik haar ’s avonds weer ging ophalen zag ik hoe de mensen aan de ingang kalm discussieerde met iemand die maar niet wilde begrijpen dat er momenteel andere regels gelden dan normaal. Ondertussen hebben enkele collega’s het virus, maar het ziekenhuispersoneel werkt alle dagen voort. En zo goed en kwaad als het kan bereiden zij zich voor op wat nog komen gaat.

’s Middags ging ik wat eten kopen in een kleine kruidenierszaak. Ik zag hoe een vrouw bestelde en nadien cash betaalde. Een lichte zucht, gevolgd door: “Bedankt mevrouw, tot de volgende. Meneer wat zal het voor u zijn.” Niet meer dan dat.

Toen ik bestelde dacht ik zelf aan een van mijn vrienden, die nog steeds in het holst van de nacht opstaat om eten te bezorgen aan winkels. Die dankzij de hamsteraars vele overuren diende te maken om schaarste te voorkomen.

Gisterenavond zette ik de grijze vuilzak buiten. Automatisch dacht ik aan al die vuilnismannen die straks uitrijden. Politie, brandweer, …

Vanochtend las ik hoe steeds meer kleine zelfstandigen zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Samen met de rest van de bevolking zetten zij menselijk leven eerst, beslissen zij om dat te laten primeren op geld.

Vanavond organiseert een vriend van mij een living concert, en hij zal dat proberen streamen. Mensen kunnen dus kijken als ze dat willen. Ik zie mensen rondom mij inkopen doen voor mensen die ze nog nooit hadden gesproken. Die helpen waar ze kunnen. Zomaar. En niet uit eigenbelang.

In tijden van nood doen mensen de mooiste dingen.

Ik wil jullie daar allemaal dan ook graag voor bedanken. Iedereen die vandaag de dag nodig is en iedereen die zichzelf ten dienste stelt van anderen.

Bedankt!

En terwijl ik dat doe deel ik nog graag een laatste gedachte die mij maar niet los laat. Gaan we hen ook bedanken als dit alles achter de rug is?

Spread the love
 •  
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.