V for… (vragen, veralgemeningen, verdraaien, verdrijven…vluchteling,) – Feiten dus

Vragen

Laat me eens beginnen met enkele vragen:

 • Waarom pesten kinderen elkaar op school?
 • Waarom willen mensen zo graag met elkaar op de vuist gaan, ergens in een bos?
 • Waarom zijn er elk weekend sportevenementen die worden stilgelegd omwille van zaken op en naast het veld?
 • Waarom verdreven blanken indianen, negers en andere Azteken?
 • Waarom vochten Azteken met Azteken, onthoofden ze mensen en offerden ze er?
 • Waarom plunderden Romeinen, Vikings en andere Duitsers heelder werelddelen?
 • Waarom zijn er vandaag nog steeds mensen die apartheid promoten?
 • Waarom worden er vandaag nog steeds landen leeggezogen, of in geweld ondergedompeld door buitenlandse indringers?

Moet ik nog even doorgaan?

Het punt is, hoe jammer ook, geweld is van alle tijden en komt in alle vormen boven drijven. Dat was gisteren zo, dat is vandaag zo en dat zal morgen ook zo zijn. Zelfs in een compleet blanke, Vlaamse samenleving zal dat zo zijn.

Om mijn punt te staven een beetje geschiedkundig bewijs: “In de prehistorie bestonden er al kleinschalige schermutselingen. De helft van de mensen die werden opgegraven in een Nubische begraafplaats van de Qadancultuur dat kon worden gedateerd op ongeveer 12.000 jaar geleden, was overleden aan geweld. Lawrence H. Keeley, professor aan de Universiteit van Illinois, zegt dat 90-95% van de samenlevingen die in de loop van de geschiedenis zijn bestudeerd, ten minste af en toe op oorlogspad gingen.”

Veralgemeningen

Die kunnen van mij de pot op.

Telkens het gaat over illegalen of vluchtelingen krijg ik van die non argumenten te lezen zoals: “Zoek maar eens op verkrachtingen + vreemdelingen in Google.” Is dat één of ander poging om de verkrachtingen door Vlamingen onder de mat te vegen. Ze te ontkennen, of over te hevelen naar alles wat niet Vlaams is? Zoiets als eigen verkrachtingen eerst?

Ik durf uit al wat links is schrijven dat wij hoegenaamd niet ontkennen dat er problemen zijn. Wij hebben dat al altijd gezegd. Maar ik ben er ook van overtuigd dat het altijd, en overal, over een minderheid gaat die niet wil functioneren in een samenleving. En ja, die minderheid moet er uit. Wie rehabiliteert krijgt een nieuwe kans, de rest blijft zitten.

Voor rechts is dat echter altijd, en overal, een meerderheid. En zij krijgen het nooit over de lippen dat er daadwerkelijk ook veel goeds terug te vinden is in onze samenleving.

Verdraaien

Ik zal u een truc verklappen die altijd werkt, en dus ook altijd gebruikt wordt. Als de getallen groot genoeg zijn, dan gebruik je die. Zijn de getallen te klein, dan spreek je in procenten.

Criminaliteit is al jaren dalende in België. In alle steden ook. Dat is een vaststaand feit.

De eerste jaren werd er steevast gecommuniceerd in getallen. In de trend van: “We hadden 4000 inbraken in 1996 en 3000 in 1998. Dat zijn er alvast duizend minder!”

Maar als je op een gegeven moment van 400 naar 300 inbraken bent gegaan, dan zeg je niet: “Dat zijn er alvast honderd minder!”. Neen, dan zeg je: “We hebben de criminaliteit met 25% terug gedrongen.”

Anders gezegd, van zodra de procenten het overnemen bevestigd men dus dat vorige maatregelen wel degelijk gewerkt hebben en men zelf nog maar minieme resultaten kan boeken, in vergelijking met de getallen van weleer.

Want eerlijk is eerlijk, criminaliteit moet je altijd bestrijden. Dus elk resultaat is een goed resultaat.

Verdrijven

Bovendien gaat iedereen er vanuit dat met het afnemen van de criminaliteit, die cijfers ook zullen blijven afnemen. Wat dus flauwekul is. De realiteit is simpel, als de criminaliteit daalt dan daalt het aantal mensen die de criminaliteit moeten bestrijden. Verdrijven.

Ik zal u een voorbeeld geven om het te bewijzen. Een aanslag in Brussel. Twee jaar militairen in de straat, die zijn nu weg. Wie nam die taak over? Juist niemand!

Is de kans op een aanslag weg omdat het nu fase weet ik hoeveel is?

Neen!

Vijandbeelden

Ik krijg regelmatig verwijten. Soms gaan die ver en verschijnen er al eens doodsbedreigingen in de mail enzo. Ook dat is redelijk nieuw. Iets van de laatste jaren. Nochtans ben ik al decennia lang even links als vandaag. Dat alles heeft natuurlijk te maken met het vijandbeeld dat wordt opgehangen.

Dat vijandbeeld wordt gepromoot door politici vandaag. Alle dagen opnieuw.

Jullie mogen het op mij steken, en mijn overtuigingen, maar jullie stellen jezelf nooit de vraag: “Waarom had ik dat pakweg tien jaar geleden niet, dat vijandbeeld?” Want Sven is dezelfde gebleven.

Diezelfde vijandbeelden worden jullie opgedrongen over al wat niet Vlaams is. En niemand die zich afvraagt waarom nu wel en toen niet.

Veroveren

Kom ik terug bij het begin. Hebben jullie al antwoorden op al die vragen?

Laat me er dan nog eens een stellen: “Heb jij altijd ingegrepen op school, toen één van de mede leerlingen gepest werd?” Als dat nee is mocht men u dan uitmaken voor bakfiets, geitenwollensokken en kumbaya? En als dat ja is, is het pestgedrag sindsdien verdwenen? Heb jij het voor eens en voor altijd opgelost?!

Hetzelfde voor de sportevenementen. Sta jij op tegen apartheid? Protesteer jij tegen de manier waarop landen andere landen leegroven?

Waar trek jij de lijn?

Vluchteling

Ook in dat verhaal ben ik niet mee. Ik hoor rechts steevast pleiten voor de ontplooiing van het individu. Hoe iedereen voor zichzelf moet zorgen, dat dit de oerdrang van elke mens is.

Alleen, als mensen die hier niet geboren zijn, hun oerdrang aanboren en naar hier verhuizen om zich te ontplooien dan worden het plots gelukszoekers? Ja en, stopt de zoektocht naar geluk dan aan de grenzen van je eigen land?

Kan er eens één rechts iemand aan mij uitleggen hoe je de twee overtuigingen eigenlijk wil laten rijmen met elkaar?! Vooral dan in een mondiale wereld, met een mondiale wereldeconomie.

Veel

Ze zijn met veel.
Ze kosten veel geld.
Als het over vluchtelingen gaat, in combinatie met het woord veel, dan is dat altijd samen met een politieke negatieve connotatie.

Maar weet je waar we er ook veel van hebben?

Van studies over de kostprijs van al die vluchtelingen. En de realiteit is simpel, extreem rechts heeft die studies nog nooit gebruikt omdat zelfs de procenten hier te marginaal waren tegenover het totale bedrag.

Voetnoot: Nu we weten dat 1500€ pensioen twee miljard euro kost, zou ik er ver afzitten als ik zeg dat de nieuwe studie zal ‘aantonen’ dat de kostprijs voor vluchtelingen (minstens) twee miljard gaat bedragen?

Vol tanden

Ik sta de laatste maanden, jaren regelmatig met mijn mond vol tanden.

Alles wordt goedgepraat. Een mensenleven is weinig tot niets meer waard. Zes jaar geleden hadden we allemaal samen het ontslag geëist van één of andere sos na het incident met dat tweejarig slachtoffer.

Nu zie ik mensen de gebeurtenis verdedigen omdat politici geen verantwoordelijkheid zouden moeten nemen.

Nochtans zijn zij verantwoordelijk voor alles wat ik hierboven schreef.

Voor alles.

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.