Nva leuze: “Het volk beslist, maar niet echt.”

In Antwerpen waren, en zijn, duizenden mensen tegen het verdwijnen van de Sinksenfoor op de kaaien. Zes mensen wilden anders, twee van hen woonden in de stad, één van hen woont er nog steeds en wat deed Nva: de Sinksenfoor verhuizen en tot op heden komt die nog steeds niet terug. Er woont dus nog maar één proteststem in Antwerpen en tot dusver ondernam Nva nog niet één ding om naar het gedacht van de sinjoren en pagadders te polsen. Geen referendum dus . Neen, dat deed Nva niet. Wat deed ze dan wel? Zeggen tegen duizenden Antwerpenaren dat ze den boom in konden en tegen zes projectontwikkelaars roepen dat ze mochten mee beginnen graaien.

In Gent lanceert Groen een visie die haaks staat op die van Nva. Die laatste wil liefst alle dagen een verkeersinfarct in en rond Antwerpen. Gent wil net het omgekeerde voor haar inwoners en gaat voor een autoluwe stad. Wat beslist Nva om daar te doen? Ze start een petitie én om die kracht bij te zetten verzamelen ze handtekeningen van, jawel u leest het goed, mensen die niet in Gent wonen.

Voor een partij die dweept met bekrompen gedachten waarbij enkel mensen die ergens geboren zijn daar iets te zeggen mogen hebben geldt diezelfde redenering alvast niet voor mensen die letterlijk ergens wonen. Dan zijn het nét diegenen die daar niet wonen die het blijkbaar voor het zeggen moeten hebben.

En nu ze zelfs met dat gesjoemel nog niet aan het benodigde aantal handtekeningen geraakt wil ze zich zelfs bij deze boodschap van de stroppendragers niet neerleggen?!

Om het allemaal nog iets uidelijker te maken: Er zijn 257.028 Gentenaars en Nva verzamelde 25.030 handtekeningen waarvan er, zodat iedereen het begrepen heeft, een deel van buiten Gent kwamen. Nog geen tien procent dus! De boodschap vanuit Gent is hiermee duidelijk maar zoals gewoonlijk is dat van geen tel bij Nva. Daarheerst de leuze: “Het volk beslist, maar niet echt. Wij staan boven alles en iedereen en wij doen ons goesting.”

Ik hoop dat de kiezers dit onthouden voor de komende verkiezingen. Want dat lijkt zo stilaan de enige dag te zijn dat wij ook eens iets naar ons goesting kunnen doen.

Spread the love
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Gedeeld
 1. Peter Steyaert

  Kleine correctie : ze hadden er een 30.000 verzameld waarvan er een groot deel niet uit Gent kwamen. 25.030 is het aantal dat ervan overbleef.

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.