Waarom politici eerder een probleem zijn, dan een oplossing

Ik zal de deur gelijk intrappen: “Politici verspreiden dagelijks fake news en hoax berichten. Politici leggen zichzelf geen regels op om dit te aan te pakken.”

Never ending stories

Ooit begon ik de strapatsen van Theo Francken op te lijsten. Daar ben ik mee gestopt, het was immers onmogelijk om het tempo van diens bewust foute berichtgeving te blijven volgen.

Nadien deed ik hetzelfde bij #Briesje van Langenhove, omdat hij over de leugenpers sprak. Die ging nog een stapje verder dan #Dtheo. Tot op de dag van vandaag post hij niet enkel fake news en hoax berichten, zo deelt hij ook volop dommigheden. Ook daar ben ik gestopt, wegens het niet te volgen tempo van al die uitgebraakte onzin.

Toen ik hetzelfde wilde doen voor het Vals Belang, ben ik direct gestopt. Die rijgen de leugens aan elkaar, spenderen daar tienduizenden euro’s belastinggeld aan, en worden hiervoor niet op de vingers getikt.

#BLM en zo ook de waarheid

Laten we beginnen met pinokkio Vandermeersch. ‘On va te casser la gueule’ is niet wat in deze video gezegd wordt. Als u goed luistert, zal u horen dat het juiste citaat is: ‘Vous êtes toujours là pour nous casser la tête’.

Geen dreigement met geweld t.a.v. de politie, de man beschrijft het politiegeweld.

Next in line Sam Van Rooy. Die retweette bijvoorbeeld onderstaand filmpje, zonder duidelijk te maken dat het ging om een prank van comedian Darius Kinney (uit maart 2019).

Bart Claes retweette een lid van Vlaams Belang Jongeren, verontwaardigd over hoe een “gekleurde” man in een filmpje “twee blanke vrouwen” in brand stak, alsof het ging om een BLM-protest. Dit blijken beelden van een winkeloverval uit februari 2019.

David Neyskens retweette een claim dat er tijdens de rellen op straat een “Antifa-handleiding” zou zijn gevonden. “These riots are PLANNED!” Die handleiding is een hoax, en de foto’s die erbij stonden (inclusief vlek op cover) dateren al van 2017.

Voor de mensen die nog steeds durven afstrijden dat het Vals belang wel degelijk een racistische partij is, deel ik met veel tegenzin onderstaande tweet van de voorzitter der racisten.


En afsluiten door ik graag met onderstaande geweldige tweet. Politici die tweeten over plunderen en diefstal, maar zelf aan de lopende band foto’s stelen van fotografen.

Politieke leugens … hoe lang nog

Het Vals belang deelde een filmpje waarbij het bewust een witte man, die mee plunderde, uit het filmpje verwijderde. Politici snijden, en photoshoppen, bewust stukken tekst uit tweets en andere facebookberichten, om fake news en hoax berichten te verspreiden.

Als ik dus schrijf ‘Waarom politici eender een probleem zijn, dan een oplossing’, dan is dat omdat ik zit te wachten op een wetgevend initiatief dat zulke walgelijke zaken onmogelijk maakt.

Spread the love
 • 101
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  104
  Gedeeld

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.