hemisferic Valencia

hemisferic Valencia

We hebben voor een zes daags verblijf gekozen in Valencia, voor de combo sightseeing and some R&R.

We hadden een avondvlucht en eens geland in Valencia namen we de taxi tot aan ons hotel Holiday Inn Express Valencia San Luis. Reken op net geen twintig euro. Wel oppassen want er zijn taxi’s die je trachten in de zak te zetten. Zelf stapten we in bij een taxi die ons trachtte te overtuigen dat het basistarief 23 euro was en dat er voor de rit zelf een goede vijf euro zou bijkomen. Afzetterij dus en een gewaarschuwd man is er twee waard, want elke taxi in Valencia kent twee instaptarieven: 4 euro tijdens de daguren en 6 euro na 22:uu tot 06 uur ’s morgens. Het is maar dat je het weet.

Waarom kozen we dit hotel?

 • Het ligt vlak bij een bushalte, waar lijn 7 elk kwartier stopt. Voor 3 euro ben je met twee personen tien minuten later in hartje Valencia. Te voet doe je er een halfuurtje over. Over de bushalte bevinden zich trouwens ook enkele bankautomaten.
 • Pak je aan het hotel een taxi richting het strand Malverossa dan betaal je net geen tien euro. In de zomermaanden kan je met lijn 23, op vijf minuten stappen van het hotel, ook richting strand.

Simpel gezegd, het hotel ligt niet in het centrum maar centraal en dat beviel ons best. De kamers zijn klein maar worden netjes in orde gehouden. Er is WIFI, het personeel spreekt Engels, staat steeds voor je klaar en het ontbijt is verzorgd. Alles te samen dus goed genoeg wat ons betreft, want wij zijn er enkel om te overnachten, gevolgd door een kort ontbijt.

Over Valencia

Elke stad heeft zijn toppers én overal is het gezellig vertoeven als je in de vakantiesfeer vertoefd. Valencia is een kleine stad, die je op twee à drie dagen helemaal hebt gezien, met als absolute troef de groene long. Moderne architectuur, water en groen, het is een combinatie om u tegen te zeggen.

Het oude stadsgedeelte is uiterst charmant al is het wel jammer dat er geen autovrije zones zijn, zonder dat het verkeer evenwel gevaarlijk is.

Malverossa is het dichtsbijzijnde strand en zelfs in de weekends niet superdruk, kleine beach houses hebben wat drank en eten tegen heel democratische prijzen.

Openbaar vervoer

Dat verdiend wel een extra vermelding. Er is overal aan rolstoelpatienten gedacht én voor mensen die slecht te been zijn heeft men een simpele, maar heel goede oplossing bedacht wat betreft de zitplaatsen. Ik krijg het telkens weer op mijn zenuwen als ik bij ons op of af de tram moet stappen, (on)mensen drummen zich een weg om toch maar een stoeltje te kunnen bemachtigen, ze zouden anderen er letterlijk voor verongelukken. Gelukkig niets van dat alles hier. In Valencia hebben de stoeltjes twee kleuren: rode stoeltjes voor iedereen én groene stoeltjes voor mensen die slecht te been zijn. En het belangrijkste is: het werkt! De groene stoeltjes blijven steevast vrij voor diegene die er recht op hebben.

Een belangrijk nadeel van het openbaar busvervoer is wel dat dit stopt om 22u30. Rare vaststelling als je weet dat de betere eetplaatsen ’s avonds pas terug de deuren openen om 20u30.

Gratis

Er zijn nog plaatsen in de wereld waar dit het geval is maar tijdens de weekends zijn sommige musea gratis.

Spread the love
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Delen

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.