We hebben er ook deze keer weer voor gekozen om te landen op dezelfde plaats als waar we zullen vertrekken: Ljubljana. Tussenstops die we hebben gepland:

 • Ptuj
 • Logarska Dolina
 • Simec
 • Bohinj
 • Trieste
 • Ljubljana
Muzikafe Ptuj

Muzikafe Ptuj

PTUJ: Muzikafe

Dit is echt een B&B pareltje. Niet dat het zo chique of uiterst romantisch is, nee het is gewoon één en al muziek. Bij binnenkomst hangt de muur vol cd’s. Andere muren hangen dan weer vol met foto’s van artiesten die hier optraden. Bij het ontbijt kan je kiezen tussen een gewoon of een vegetarisch ontbijt. Dat kan je dan weer binnen nuttigen, in de tuin of op het terras. Binnen bekleden mooie reisfoto’s de muren en het allegaartje aan gekleurde meubels doet de rest.

Uitstekende WI-FI, ruime parking en uitermate vriendelijke mensen. Een aanrader!

Onze beoordeling: 4 out of 5 stars (4 / 5)

LOGARSKA DOLINA: Lenar farm

Hier kom je naartoe voor het adembenemende landschap. Er zijn slechts enkele verblijfplaatsen en wij kozen voor één van de B&B’s afgaande op de foto’s op het web. De ontvangst is uitermate vriendelijk. We kregen huis gestookte bessenlikeur aangeboden en de dochter nam haar tijd om alle wandelpaden in de buurt uit te leggen, met bijhorende mappen.

De slaapplaatsen liggen achter de boerderij, mooie rustieke kamers men een terras richting de bergwand. ’s Avonds kleurden duizenden sterren de hemel. Dit is een stukje paradijs op aard en Lenar farm past perfect in het plaatje.

Onze beoordeling: 4 out of 5 stars (4 / 5)

SEMIC: Guest House Tradicijska Kalska Domačija

We kozen deze Guest House als uitvalsbasis om de Kolpavallei te verkennen en de afstand terug naar het Noorden ietwat te verkleinen. De locatie en het gebouw zijn wondermooi. Maar hoe mooi alles ook was, ik zou het niemand aanraden. De Guest House bleek eerder een guest Room te zijn. ’s Avonds was het compleet verlaten, alles buiten onze kamer was op slot. Er was zelfs niets te drinken voorzien.

Het ontbijt ’s morgens was dan wel weer dik in orde, maar toch.

Onze beoordeling: 2 out of 5 stars (2 / 5)

BOHINJ: Guest house Alenka

We hadden deze plek echt enkel en alleen gekozen omwille van de goedkoop. We zochten een transitplek, niet ver van de autotrein. De ontvangst was vriendelijk, we kregen ook direct hulp met de info over de trein. Een verzorgde kamer ook, waar we ’s morgens op het terras rustig ons eigen ontbijtje hebben opgegeten.

Goed zonder meer voor één nacht. Te weinig om er dagen te verblijven.

Onze beoordeling: 3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

TREISTE: Villa Bottacin

Opnieuw een echte aanrader. Ook al zegt men dat de plek moeilijk te vinden is, dat valt best mee. De laatste 50 meter mag dan wel stijl zijn, stijlvol is alles wat je ziet eens de grote gietijzeren poort, automatisch, haar kaken opent. Je waant jezelf in een klein kasteeldomein.

Een rustige tuin die dagelijks onderhouden wordt. Elke kamer uitgerust met een mooi terras. Grote ruime kamers, een verzorgd, ietwat klein zwembad maar genoeg voor die verfrissende duik.

Op slechts 20 minuten stappen ligt het centrum van Trieste en wat van deze plek een toplocatie maakt is dat ze je rust zal bieden in de drukte. Complete rust. Topper!

Onze beoordeling: 4 out of 5 stars (4 / 5)

LUBLJANA: B&B Dvor Tacen

Deze B&B slaat alle records. 24 uurs receptie, onwaarschijnlijk mooi van inrichting. Voorzien van een eigen restuarant, een buiten -en binnenbar. Een eigen Kvarna, met zelfgemaakt gebak. Het personeel is uiterst vriendelijk en dat ze echt aan alles hebben gedacht kunnen we enkel onderschrijven. Zo krijg je een opgeladen buskaart waarmee je direct de bus kan opstappen en 20 minuten later in de hoofdstad bent. Het aantal ritten reken je af als je uitchecked.

Elke reis komen we wel zo een onwaarschijnlijke sterke B&B tegen. Dit was af! Enige klein minpuntje misschien, de beperkte parkingruimte omdat ook de lokale bevolking er met veel plezier komt eten. Maar dat is dan echt muggenziften.

Onze beoordeling: 4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

Spread the love
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Delen

Leave A Comment?

U bent geen robot, toch? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.